Începe Târgul Gaudeamus Radio România 2020, ediție exclusiv online

Începe Târgul Gaudeamus Radio România 2020, ediție exclusiv online

0 54

Prezență tradițională în fiecare an, pe timpul verii, Târgul Gaudeamus Radio România 2020, ediția a 27-a, începe luni, 16 noiembrie și va fi o ediție exclusive online, din cauza pandemiei. „Cel mai citit târg de carte, organizat de cel mai ascultat radio din țara”, după cum sună anunțul de promovare, își asigură astfel continuitatea unei tradiții de peste un sfert de secol. 

Președintele de onoare al ediției va fi scriitorul Norman Manea, care domiciliază în SUA și care și-a exprimat acordul de principiu pentru a îndeplini acest rol. Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească și străină, muzică și jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro, în secțiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate târgului. 

Standurile virtuale ale participanților, semnalate ca atare în paginile lor, vor putea fi accesate prin butonul aferent și vor fi găzduite într-una dintre următoarele formule: Fie prin Elefant.ro – partenerul Radio România al acestei ediții a târgului – în secțiunea din magazinul online dedicată, care permite achiziția de carte într-un coș unic, de la toate standurile reunite aici. Fie prin website-urile participanților (sau ale partenerilor lor), cu mențiunea că mulți dintre aceștia vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate în catalogul Gaudeamus. 

Sunt pregătite publicului amator de cultură circa 200 de evenimente, organizate de Radio România și de participanți în format live sau înregistrate, în secțiunea dedicată programului. Un proiect special este concursul „Vreau o Școală Ideală”. Aici, într-unul dintre cele mai dificile momente din carieră lor școlară, elevi din întreaga țară au ocazia să spună cum și-ar dori să fie școala în care să se simtă în siguranță, motivați și apreciați. Prin mesajele elevilor și ale dascălilor și prin efortul jurnalișților de la Radio România, care vor reuni aceste mărturii în scurte reportaje, vor fi aduse în atenția publicului condițiile în care multe școli din România sunt nevoite să își îndeplinească menirea, în plină criză medicală și socială. Cele mai reușite reportaje, prin conținut și ilustrare jurnalistică, vor fi premiate. Beneficiarii acestor premii vor fi școlile înscrise în concurs pe această cale. 

Un alt proiect este Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, cu tema „importanța educației în lumea de azi”. Festivitatea de premiere va avea loc, în direct, vineri 20 noiembrie, și va fi urmată de dezbaterea „Lectură pe suport digital şi învăţământul online”. În sfârșit, votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte a Târgului” se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, pe baza propunerilor venite din partea participanților. Ediția se va încheia duminică, 22 noiembrie.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.