Începe spectacolul ,,Marii Bucle”

Începe spectacolul ,,Marii Bucle”

0 98

Ediţia centenară a celebrei competiții Turului Franţei la ciclism începe sîmbătă, în Corsica. Competiția va cuprinde 21 de etape, ce însumează peste 3 mii de kilometri. La start va fi prezentă crema ciclismului profesionist. Froome se va lupta pentru câștigarea unei a cincea victorii, care ar egala recordul deținut la egalitate de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Hinault și Miguel Indurain. Britanicul născut în Kenya a reușit câștigarea celor trei mari tururi consecutiv – al Franței, al Spaniei, ambele în 2017, și al Italiei, în 2018, ceea ce numai Hinault a realizat în istorie și dacă va câștiga încă o dată Turul Franței va egala recordul absolut de patru victorii în mari tururi consecutive deținut de Merckx în anii ’70.

Traseul ales de organizatorii ediției 2019 este unul fascinant, cu etape diverse, atât pe șosea, cât și în munții Alpi și Pirinei. Aproape jumătate din etapele Turului se vor desfăşura în nordul-vestul Franţei. Se va sări peste ”clasicul” prolog și se va începe cu o etapă de 189 de kilometri între Noirmoutier şi Fontenay la Comte. În program este inclusă o etapă contracronometru pe echipe, una contracronometru individual și șase etape de munte înalt, trei în Alpi și trei în Pirinei. 

Încheierea competiției se va consuma pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysees și va prilejui un carnaval fascinant. Forţele aeriene din Franţa vor celebra sfîrşitul ediţiei centenare a Turului printr-o demonstraţie de putere, concomitent cu rutierii, care vor închide Marea Buclă.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.