Incepe reabilitarea locurilor de joaca din municipiu

Incepe reabilitarea locurilor de joaca din municipiu

0 149

Locurile de joaca si terenurile de baschet din cartiere s-au dovedit binevenite. Copii, bunici, adolescenti, isi petrec timpul liber pe banca, la nisip, in leagane ori pe terenuri. Chiar m-am mirat un timp, comenatnd cu prietenii ca poate o fi din cauza ca reclacitrantii cartierelor sunt prin Italia si Spania, ca niciun leagan nu se rupea, nici un ochi de plasa de la gardurile terenurilor de baschet nu se rupe, ca bancile stateau intregi. Totul pana in toamna-iarna, cand, subit, au aparut elemente lipsa de la banci, tobogane rupte si chiar banci mutate de la locul lor, in ciuda bazei extrem de grele din beton (poate au fost chiar incercari de furt).
Aceste probleme vor fi remediate in aprilie, dupa cum declara viceprimarul Miklos Gantz, care a anuntat ca toate zonele de agrement vor fi reabilitate. Este bine ca se intervine acum, nu cand din banci nu mai ramane nimic, din leagane niste umbre si din terenurile de sport niste spatii betonate. E mult mai usor si mai ieftin sa repari si sa intretii decat sa refaci totul.
O singura problema ar fi: poate n-ar strica sa se faca periodic, controale, de catre salariati ai Primariei si Poltistii Comunitari, intrucat unele dintre masutele de sah cu banicle aferente au devenit mese de birt pentru adulti. Acestia cumpara bauturi alcoolice de la magazinele de cartier si le consuma in parcuri in vazul celor mici. Daca ar fi vorba doar de niste bunici care isi vad de treaba in coltul lor, ori joaca sah sau table la “una mica” treaca mearga, dar sunt si tineri galagiosi, care vorbesc obscen, sunt agresivi si reprezinta un pericol pentru cei mici, fie si pentru faptul ca poate vreun pusti mai rasarit ar vrea neaparat sa bea “ca nenea”. Poate n-ar strica o anumita delimitare, a locurilor de joaca de parcurile pentru adulti. E hilar sa vezi lana leagane sticle goale de bere si de “tarie”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.