Incepe „Primavara poetilor”

Incepe „Primavara poetilor”

0 77

Luni, 10 martie, la Brasov, se da startul unei noi editii a Festivalului „Primavara poetilor”, eveniment ce se va desfasura in perioada 10-15 martie 2008, fiind organizat de Asociatia „Libris Cultural” Brasov, prin Libraria “St.O.Iosif”, Revista “Astra” Brasov si Galeria de Arta “Kron-Art” Brasov.


Orgaizatorii au pregatit cu aceasta ocazie lansari de carte, recitaluri, mese rotunde, precum si serate literare.


?


Lansare de carte


Astfel, in prima zi a festivalului, adica luni, 10 martie, incepand cu orele 13.00, Libris Brasov si Revista “Astra” organizeaza la Libraria “St.O.Iosif” lansarea volumului de poezii “Taramul fragil” de Claudiu Mitan. Evenimentul va fi prezentat de scriitorii brasoveni Doru Munteanu, A.I. Brumaru, Nicolae Stoie.


Claudiu Mitan a debutat in 1998 cu volumul „Stiinta si bucuria secreta”, volum nominalizat, printre altele, la premiul de debut al ASPRO. La o distanta scurta de timp, Claudiu Mitan a publicat o a doua carte, intitulata „Clonarea”. Volumul „Sa curga aceasta memorie” este structurat in trei cicluri: Amintirea trupului, Taramul fragil, Femeia visurilor mele. Modernitatea poeziei lui Mitan se regaseste in poeme precum „Ars amandi”, „Eu urmez umbra”, „Daca unul dintre noi”.


?


Recital de muzica si poezie


Marti, 11 martie 2008, de la orele 13.00, sunteti invitati la Recitalul de muzica si poezie “Ritmuri literare. Ritmuri muzicale” la Libraria “St.O.Iosif”. Manifestarea este sustinuta de elevi de la Liceul de Arte Plastice “Hans Mattis Teutsch” Brasov si de la Liceul de Muzica “Tudor Ciortea” Brasov, Coordonator Prof. Alina Mandru.


„Primavara Poetilor” reuneste anual peste 12.000 de manifestari care au loc in intreaga lume de-a lungul unei saptamani. In Franta, scopul festivalului este de a readuce poezia in spatiul public.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.