Incepe postul Sf. Petru si Pavel

Incepe postul Sf. Petru si Pavel

0 61

Pentru crestinii ortodocsi, luni incepe Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Ei vor trebui sa renunte la produsele din carne, la oua si lactate pana pe 29 iunie, de ziua Sfintilor Apostoli. Potrivit traditiei Bisericii ortodoxe, credinciosii trebuie sa se spovedeasca in timpul postului si sa se pregateasca pentru Sfanta Impartasanie.
Acest post e un prilej de inaltare a sufletului. Are legatura cu Pastele si cu Pogorarea Duhului Sfant, sarbatori cu data schimbatoare. De aceea nu incepe la data sorocita, ci tine cand mai mult, cand mai putin. Lasam sec insa totdeauna in Duminica Tuturor Sfintilor, seara, si postim pana la 29 iunie, ziua Sfintilor Apostoli, care daca va cadea miercurea sau vinerea, nu mancam de dulce.
In acest post nu mancam carne, oua si branza. Lunea, miercurea si vinerea nu mancam untdelemn si nu bem vin. Martea si joia este dezlegare la untdelemn si la vin”, se arata in „Sfaturile Ortodoxe”. Aceeasi sursa mentioneaza ca se mananca peste la data de 24 iunie cand se sarbatoreste „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”. In popor se spune ca acest post se tine pentru sanatate la oameni si vite de aparare de foamete si grindina.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.