Începe play-off-ul la baschet feminin : Olimpia CSU Brașov întâlnește Phoenix Galați

Începe play-off-ul la baschet feminin : Olimpia CSU Brașov întâlnește Phoenix Galați

0 555

Seria partidelor din play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, va fi începută de Olimpia CSU Braşov, luni 29 februarie, pe teren propriu, cu meciul contra celor de la Phoenix Galaţi.

Dan Calancea, antrenor principal Olimpia CSU Braşov:

Ne aşteaptă o manşă dificilă contra echipei din Galaţi. Sunt jocuri cu o miză foarte mare, pentru că în primele partide se va decide calificarea în semifinale. Din punct de vedere al clasamentului la final de sezon regulat şi faptul că jucăm primul meci pe teren propriu, ne conferă un uşor avantaj. Dar, de multe ori se întâmplă ca echipa care joacă pe teren propriu, să aibă o presiune mai mare asupra rezultatului. Chiar dacă nu am putut să ne desfăşurăm o perioadă de pregătire normală în ultimele două săptămâni, eu sper că fetele se vor mobiliza exemplar şi vom reuşi să începem cu dreptul seria din play-off.  Obiectivul nostru este să trecem de Galaţi, dar nu ne va fi uşor. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Sperăm ca echipa care va merge în semifinale să fie Olimpia CSU Braşov!

Antrenamente în condiții speciale!

Antrenamentele din ultima perioadă, s-au desfăşurat în condiţii speciale, datorită efectivului redus. Gabi Irimia şi Ana Ferariu au fost convocate la lotul naţional al României, pentru jocurile din preliminariile CE, la fel cum s-a întâmplat şi cu Biljana Pesovic, convocată la naţionala Serbiei.  

Dan Calancea, antrenor principal Olimpia CSU Braşov:

Ultima noastră perioadă de pregătire, a fost una extrem de dificilă. Calendarul pe care l-a impus FIBA echipelor naţionale în acest sezon, cu pauze de trei săptămâni, este după părerea mea greşit ales. Echipele care au jucătoare la loturile naţionale, nu-şi pot desfăşura activitatea în mod normal. Noi am făcut antrenamente în ultimele două săptămâni, în doar 6-7 jucătoare. Din acest punct de vedere, consider că suntem dezavantajaţi faţă de formaţia din Galaţi. În formulă completă ne vom putea antrena sâmbătă şi duminică-de câte două ori, plus un antrenament luni dimineaţa, în ziua jocului.

În refacere după entorsa suferită la gleznă, pivotul Brittany Logan va absenta din teren la primul joc al play-off-ului. Olimpia CSU Braşov-Phoenix Galaţi, se va disputa luni, de la ora 17.00, în sala sporturilor D.P. Colibaşi. Preţul unui bilet este de 5 RON

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.