Incepe elaborarea Planului Local de Actiune pentru Mediu

Incepe elaborarea Planului Local de Actiune pentru Mediu

0 55

Gravele probleme de poluare cu care se confrunta intregul mapamond au facut ca toate statele lumii sa-si creeze agentii nationale speciale pentru protejarea mediului si stoparea poluarii.
In tara noastra, de acest lucru se ocupa Agentia pentru Protectia Mediului. Acesta incearca in aceasta perioada sa elaboreze un document strategic oficial, complementar celorlalte activitati de planificare ale autoritatilor administratiei locale. Actul, care se va numi Plan Local de Actiune pentru Mediu, va incerca sa creeze o strategie in cadrul managementului de mediu care sa evalueze riscul celor mai severe amenintari de mediu la nivel local, identificarea actiunilor prioritare si a celor mai bune modalitati de canalizare a resurselor financiare catre activitati pe scara restransa, care pot fi indeplinite pe termen scurt si pentru identificarea de proiecte mari, viabile.
Obiectivele principale ale proiectului sunt optimizarea conditiilor de mediu, promovarea constientizarii publicului privind responsabilitatile pentru protectia mediului, intarirea capacitatii autoritatilor locale si a ONG-urilor, promovarea parteneriatului intre cetateni, autoritati locale si ONG-uri si sectorul privat, identificarea, evaluarea si selectarea prioritatilor de mediu pentru care este necesar a actiona. In judetul Brasov, printre cele mai importante probleme care se vor situa in capul listei sunt apa potabila, managementul deseurilor, poluarea apelor de suprafata, poluarea atmosferei, mediul natural si antropic, turism si agrement, urbanizarea mediului.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.