Începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie

Începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie

0 39

Guvernul a anunțat că va începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie, din 1 februarie 2023, până la finele lunii. Premierul Nicolae Ciucă a menționat, în cadrul ședinței de Guvern, că voucherele pentru energie vor ajunge cât mai rapid în posesia celor care au nevoie de bani. De asemenea, ministrul Marcel Boloș anunță că va face demersuri ca plata facturilor la energie, cu ajutorul cardurilor de ajutor, să poată fi făcută și online.

”Începând de la 1 februarie, debutează programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Aş dori să subliniez că astăzi avem o OUG prin care asigurăm implementarea sistemului de plăţi electronice”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

”Practic, dacă se va aproba Ordonanţa de Urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, va fi o aplicaţie informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie şi în acest fel răspundem la toate solicităriel, având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin oficiile poştale, cea prin apelare direct la poştaşi şi spărăm ca, după şedinţa de astăzi, să avem şi forma aceasta aprobată de plăți electronice. De remarcat că românii pot să aștepte poștașul începând de mâine, pentru a le fi livrate ajutoarele în valoare de 700 de lei, prima tranșă promisă în acest an. Nicolae Ciucă le-a cerut tuturor ca Poșta Română să existe garanţia că tot ceea ce au decis se realizează şi în practică şi ajung la beneficiar, aşa cum şi-au asumat”, a completat premierul.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.