Incepe curatenia de toamna, adica Marea Debarasare

Incepe curatenia de toamna, adica Marea Debarasare

0 109

In cateva zile va incepe oficial marea curatenie de toamna, va veti putea „debarasa” nu numai de praful din camere sau de frunzele uscate din gradina, ci si de electrocasnicele uzate pe care nu le mai puteti folosi in conditii optime.
“Marea Debarasare a Toamnei”, editia cu numarul 3, va fi pusa in aplicare incepand cu data de 4 octombrie, acesta fiind un exercitiu national sub forma unei campanii, propus de reprezentantii Ministerului Mediului.
Pentru prima data, insa, pe parcursul unui an intreg, cat dureaza actiunea, si locuitorii din zone rurale vor avea ocazia sa-si arunce aparatele electrice si electronice vechi.
La primele doua editii ale campaniei, s-au facut colectari numai in orase, insa de data aceasta vor fi ridicate si deseuri electrice de la sate. Astfel, primele comune in care se vor face colectari vor fi cele din judetele Arges si Covasna.
Pe 4 octombrie, in fiecare localitate dintre cele stabilite, un camion va stationa timp de 30 de minute, special pentru a incarca deseurile.
„Autoritatile locale nu pot ramane indiferente. Astfel, poate sa scada factura pentru serviciile de salubrizare. Deseurile electrice si electronice reprezinta un segment aparte. Colectarea acestora este o obligatie pentru fiecare dintre noi”, a explicat ieri Attila Korodi, ministrul mediului.
Romania s-a angajat ca, pana la sfarsitul anului 2008, sa colecteze cate 4 kilograme de DEE-uri pe cap de locuitor.
Potrivit ministrului mediului, producem anual in jur de 364 milioane tone de deseuri, 90% dintre acestea provin din minerit, iar restul – din activitati industriale si agricole.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.