Incepe boicotul? DA! Trebuie boicotat tot ce se opune românilor!

Incepe boicotul? DA! Trebuie boicotat tot ce se opune românilor!

2 100

„Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru campanii”

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării, care este şi unul dintre cei mai importanţi fermieri din ţară, arădeanul Dimitrie Muscă, a dispus, joi după-amiază, închiderea tuturor conturilor firmelor sale la băncile austriece, ca semn de protest faţă de poziţia Austriei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen.
Dimitrie Muscă a declarat, pentru Agerpres, că, imediat ce Austria a votat împotriva aderării României, a dispus angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpăra motorină de provenienţă austriacă pentru campaniile agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină.
Am dispus închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici şi Olari, iar procedurile sunt deja în curs. Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel. Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 şi 1.500 de tone de motorină”, a spus Dimitrie Muscă.
El i-a îndemnat pe români „să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii în această ţară”.
Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv. Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi. E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei”, a transmis omul de afaceri.
NOTA
Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai mari fermieri şi conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate.

Oltenii din fotbal solicită boicotul
Conducerea clubului de fotbal Universitatea Craiova a anunțat că renunță la colaborarea cu o bancă austriacă, în urma deciziei de a respinge accesul României la Spațiul Schengen.
Universitatea Craiova își va muta contul bancar de la Raiffeisen Bank.
„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.
Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.
Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească“, a transmis conducerea clubului într-o postare pe Facebook.

Rareș Bogdan cere represalii
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat, la Antena 3, că toate companiile de stat românești ar trebui să-și închidă conturile la băncile austriece din România și să le mute la alte bănci, după ce Austria a blocat, joi, prin veto admiterea României și Bulgariei în Consiliul Justiție și Afaceri Interne.
Bogdan mai spune că nu au existat presiuni asupra companiilor austriece, așa cum i-ar fi reproșat cancelarul austriac într-o discuție. ”Tocmai ieri, domnul Grindeanu a dat un contract de 300 de milioane unei companii austriece”, a mai precizat prim-vicepreședintele PNL. (comisarul.ro)

Bulgarii trec la boicot de la cel mai înalt nivel
Autoritățile bulgare amenință cu represalii și consideră că Olanda și Austria se opun din motive interne, politice, legate de imigrație sau de calcule privind coalițiile guvernamentale, care nu au, în opinia lor, legătură cu situația reală din teren. Amenințările vin din partea premierului interimar, Galab Donev, și a mai multor oficiali din guvernul său, printre care ministrul de Justiție și, respectiv, cel de Interne.
„Guvernul bulgar este pregătit pentru represalii dacă Țările de Jos și Austria se opun aderării Bulgariei la spațiul Schengen”, a declarat premierul interimar Galab Donev , după o întâlnire cu miniștrii de Interne, Afaceri Externe și Justiție. El și-a exprimat speranța că în perioada rămasă până la vot rațiunea să predomine în țările partenere, potrivit Digi24.
„Guvernul bulgar va face toate eforturile pentru a convinge cele două țări sceptice”, a mai spus Donev și a subliniat că pozițiile Austriei și Olandei împotriva aderării Bulgariei la Schengen „scindează” și produc „dezamăgire profundă, aduc diviziune și pun la îndoială unitatea Uniunii Europene”.
„Remarcăm că, în apărarea poziției sale, cancelarul Austriei se referă la probleme în funcționarea sistemului Schengen în ansamblu, care nu pot fi în niciun fel în responsabilitatea părții bulgare, în timp ce și premierul Olandei aduce argumente nedemne, care este puțin probabil să fie uitate de Bulgaria prea curând. Datoria noastră față de memoria celor trei polițiști de frontieră bulgari care au murit păzind frontiera externă a UE nu ne va permite să acceptăm asta”, a mai menționat premierul interimar. Mentionăm, Olanda a votat impotriva Bulgarie (o strategie lașă sustinută de batavi – tandemul româno-bulgar să NU fie spart). Â
Donev a subliniat că din 2011, Bulgaria a îndeplinit toate criteriile tehnice și acest lucru a fost confirmat de două inspecții ale CE și una a Ambasadei Austriei în Bulgaria. Cu toate acestea, Olanda a refuzat să participe.
„În ciuda intențiilor declarate ale două țări, Bulgaria nu a renunțat la Schengen. Nu vom renunța la niciun efort în a căuta sprijin pentru ca Olanda și Austria să își reconsidere poziția.
Cu toate acestea, Bulgaria este pregătită să ia în considerare măsuri de represalii în cazul unei evoluții negative a evenimentelor. Toate măsurile vor fi direcționate în consecință și vor viza apărarea interesului național al Bulgariei”, a mai spus Donev.

Vlad T.

COMENTARII

 1. Domnule „rama”,
  Nu va inteleg. Daca este o eroare, aceasta se refera la „scurtarea” denumirii oficiale. Citez de pe site-ul mae.ro:
  „Regatul Ţărilor de Jos (neerlandeză: het Koninkrijk der Nederlanden). Regatul include teritoriul european al Olandei şi șase entități situate pe insule din grupurile de insule Leeward și Antilele Leeward din Caraibe (statele Aruba, Curaçao și Sint Maarten, precum și trei municipalități cu statut special : Bonaire, Sint Eustatius și Saba)”.
  In rest sa auzim doar de BINE că de rău au grijă politicienii și cei care ne conduc să NU scapam.

 2. Domnule Vlad T. ,
  va rog ca pe viitorsa nu mai faceti aceasi greseala ca dl. D.D. folosind neadecvat cuvantul „Tarile de Jos” si sa va referiti la Olanda. Documentati-va va rog si apoi sa-l folositi.
  Succes,

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.