Incepe Bacalaureat 2019! Luni, prima probă scrisă a examenului!

Incepe Bacalaureat 2019! Luni, prima probă scrisă a examenului!

0 160

Absolvenţii de liceu susţin luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română.
Elevii vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele, iar orice tentativă de fraudă va fi sancţionată.
Peste 136.000 de candidaţi s-au în scris la examen, aproximativ 116.000 din promoţia curentă şi aproape 20.000 din seriile anterioare.
Sălile de examen au, ca şi în anii trecuţi, camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Elevii mai trebuie să ştie că nu au voie să aibă asupra lor manuale, dicţionare, notiţe, telefoane mobile sau orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

florin-lepadatu

Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi.

Pentru a promova, un candidat trebuie să ia cel puţin nota 5 la toate cele trei probe scrise, iar media generală să fie cel puţin 6.

La Română elevii primesc subiectele în funcţie de profilul urmat la liceu, existând o variantă pentru profilurile Umanist şi Pedagogic şi alta pentru Real şi Tehnologic.
Marţi este programat examenul la Limba şi Literatura Maternă, în ziua următoare proba obligatorie a profilului, iar joi cea la alegere.

Primele rezultate vor fi date publicităţii lunea viitoare, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile.
Tinerii vor afla rezultatele finale pe 13 iulie.

Absolvenţii care nu reuşesc să ia Bacalaureatul în această sesiune se pot înscrie în a doua, care se va desfăşura la sfârşitul verii.

Anul trecut, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 69,7%, adică au trecut examenul maturităţii peste 86.000 de elevi, dintr-un total de aproape 124.000 de candidaţi.”

Cel mai recent raport despre starea învăţământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educaţiei, arată că 3 din 10 candidaţi înscrişi nu reuşesc să absolve cu succes acest examen.

Documentul analizează rezultatele examenului de bacalaureat de anul trecut, când rata de promovare din numărul total al celor care s-au prezentat a fost de 71,5%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.