Începe Australian Open! Cine îi ia locul lui Djokovic?

Începe Australian Open! Cine îi ia locul lui Djokovic?

0 86

Între 17 – 30 ianuarie 2022 are loc la Melbourne primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Va fi ediţia cu numărul 110 şi a 54-a din ceea ce în sportul alb se numeşte Open Era. Actuala ediţie a Australian Open va rămâne sigur în istorie ca urmare a procesului dintre liderul mondial masculin, sârbul Novak Djokovic şi guvernul australian pe tema dreptului de a intra în ţară şi a juca la primul turneu de Grand Slam, în condiţiile înc care campionul de nouă ori la Melbourne, record absolut, nu este vaccinat.

Se ştie că Australia este una dintre ţările cu restricţii foarte dure pentru a ţine sub control pandemia, restricţii care îi privesc în cea mai mare măsură pe cetăţenii nevaccinaţi atât din ţară cât şi din afara graniţelor. Federaţia de tenis australiană a acceptat ca singură scuză pentru a juca între 17-30 ianuarie trecerea prin boală, cu condiţia de a prezenta dovezi certe în acest sens.

Duminică dimineaţă, judecătorii au anunţat că Novak Djokovic a pierdut apelul şi va fi deportat din Australia. Astfel, sârbul nu va mai juca la Australian Open 2022. Locul acestuia pe tabloul principal va fi luat de Salvatore Caruso, care îl va întâlni, în turul 1, pe Miomir Kecmanovic.

Simona Halep va juca şi la dublu

Simona Halep va face pereche cu Gabriela Ruse, aşa cum s-a întâmplat şi la primul turneu al anului, iar cele două se vor duela, în turul 1, cu Jaqueline Cristian/Andrea Petkovic.

Pe tabloul de dublu se mai regăsesc perechile:

  • Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam – Alize Cornet/Diane Parry
  • Irina Bara/Ekaterine Gorgodze – Marie Bouzkova/Lucie Hradecka
  • Irina Begu/Nina Stojanovic – Rebecca Peterson/Anastasia Potapova

Programul de luni al jucătoarelor din România

Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini (după ora 05:30)

Jaqueline Cristian – Greet Minnen (după ora 07:00)

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.