Incep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Incep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

0 82

Elevii care au promovat ultima clasa de liceu si nu s-au prezentat in sesiunea din iulie, precum si cei care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de Bacalaureat organizate in sesiunile de anterioare, au inceput luni, 18 august 2008, probele orale ale sesiunii august septembrie 2008.
Pentru sesiunea august – septembrie 2008, s-au inscris 54.982 de elevi, din care 1.519 vor sustine probe in limba materna. Candidatii din aceasta sesiune au fost repartizati in 157 centre de examen. Lucrarile acestora la probele scrise vor fi evaluate in 59 de centre regionale.
Examinarea la probele orale/practice se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati.

Masuri suplimentare privind desfasurarea examenului Bacalaureat
In vederea asigurarii unor conditii optime a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului recomanda tuturor inspectoratelor scolare din tara aplicarea mai multor masuri care se impun in situatie de canicula. Dintre acestea amintim: asigurarea ventilatiei corespunzatoare in salile de examen, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective; pentru a preintampina eventuale incidente, trebuie asigurata apa potabila in toate salile de examene atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati; la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie asigurata asistenta medicala permanenta; pentru proba practica F la Educatie fizica, precum si pentru proba F la Maiestrie sportiva se recomanda sustinerea acestora incepand cu ora 7.00 a zilei de examen. De asemenea, se recomanda ca, acolo unde acest lucru este posibil, probele sportive sa fie sustinute de catre candidati in sali de sport.

Inceput bun al Bac-ului la Brasov
Absolventii de liceu din Brasov au inceput in forta examenul de bacalaureat. La primele doua probe orale, la limba si literatura romana si limba si literatura materna, toti candidatii au fost promovati. Din cei 3.155 de candidati la examen, la proba de limba romana au fost inscrisi 586 de candidati, dintre care 72 au absentat. Majoritatea notelor obtinute de elevi au fost de 5 si 6, si doar sapte candidati au reusit sa obtina nota 10 la prima proba orala. La cea de-a doua proba orala, cea de la limba materna, au fost inscrisi doi candidati care au obtinut note peste opt.
Pe 21 vor incep probele scrise cu limba si literatura romana. Primele rezultate vor fi afisate pe 29 august, iar cele finale, dupa contestatii, in data de 1 septembrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.