Incep negocierile intre Tetkron si Bepco

Incep negocierile intre Tetkron si Bepco

0 766

In incercarea de a debloca situatia de la Tetkron membrii Adunarii Generale a Actionarilor au stabilit luni cine va face parte din echipa de consilieri locali care va discuta cu furnizorul Bepco incheierea unui nou contract de furnizare a agentului termic. Se urmareste si o esalonare a datoriilor si implicit o reluarea a furnizarii de energie termica

In incercarea de a debloca situatia de la Tetkron membrii Adunarii Generale a Actionarilor au stabilit luni cine va face parte din echipa de consilieri locali care va discuta cu furnizorul Bepco incheierea unui nou contract de furnizare a agentului termic. Se urmareste si o esalonare a datoriilor si implicit o reluarea a furnizarii de energie termica. Din comisia care va negocia cu Bepco fac parte viceprimarul Ciprian Bucur, Daniela Mateescu de profesie expert contabil si liderul grupului PNL din Consiliul Local, Adrian Oprica.

In momentul de fata exista datorii restante de 12 milioane de lei iar totalul datoriilor ajunge la 15 milioane de lei, dintre care 7,6 milioane de lei aferente anului 2014. Pentru acest an exista o acoperire legala din bugetul Consiliului Local si aviz de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice.

Pentru 2015 ANRSC a respins insa modul de calcul al pretului motiv pentru care nu se poate stabili cu exactitate care este diferenta pe care trebuie sa o acorde consiliul local ca subventie. Pentru aceasta ar trebui ca Tetkron sa reia partea de pompaj si apoi sa incheie un nou contract de furnizare a energiei termice. Totusi pentru a se asigura ca unitatile de invatamant care sunt legate la sistemul public de furnizare a agentului termic nu vor avea de suferit, municipalitatea ia in calcul ca, pana la rezolvarea acestei situatii, scolile si gradinitele sa treaca pe centralele termice proprii.CIPRIAN BUCUR VP Bv

Doua echipe din Primarie ii asista pe cei de la administratia scolilor pentru a face aceste verificari iar acolo unde vor fi probleme vor face reparatii in sistem de urgenta astfel incat pana la inceputul anului scolar sa poata functiona si sa nu existe probleme, asigura viceprimarul Ciprian Bucur (in foto).

Tot in sedinta de luni membrii AGA Tetkron au stabilit modificari in componenta Consiliului de Administratie al Societatii. Va fi contractata o societate independenta de recrutare care va selecta noii membri ai Consiliului de Administratie al Tetkron, structura care nu poate functiona de cateva saptamani din cauza interdictiilor stabilite de procurorii DNA si a demisiilor inaintate de catre doi din cei cinci membri.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.