Incep examenele pentru suplinitori

Incep examenele pentru suplinitori

0 188

Zilele acestea se desfasoara la Brasov si, de altfel, in toata tara, examenul de titularizare a suplinitorilor care doresc sa prinda un post in invatamant in anul scolar 2009/ 2010.
Asadar, toti cei care au ratat titularizarea din 15 iulie mai au o sansa azi, 27 august 2009, si maine, 28 august 2009, pentru a obtine unul dintre posturile libere ramase in sistem.
Potrivit programului aprobat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Brasov, suplinitorii calificati vor sustine, in data de 28 august 2009, o proba orala, in specialitatea postului. La examen pot participa absentii, retrasii, respinsii de la concursul din data de 15 iulie 2009 si cei care au depus dosarele in perioada 24 – 25 august 2009.
Iar suplinitorii fara studii corespunzatoare postului vor sustine o proba scrisa in data de 27 august si o proba orala in data de 28 august.
Candidatii vor afla in aceeasi zi daca, adica vineri, daca au obtinut sau nu postul dorit.
„Tot in data de 28 august afla si daca vor ocupa un post de suplinitor. Anul acesta candideaza cateva sute de persoane. Spre exemplu, numai pentru educatori sunt 200 de candidati. Posturi insa sunt mai putine. 383 de norme didactice, didactice auxiliare si nedidactice au fost taiate, insa asta nu va avea nicio repercusiune asupra actului didactic. Nu mi se pare normal sa existe un profesor, spre exemplu, cu trei elevi intr-o clasa. Asta ar insemna blazare. Niciun profesor titular nu a fost insa concediat”, a precizat Dorel Agache, inspectorul scolar general al ISJ Brasov, citat de cotidianul Buna Ziua Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.