Incep Examenele de Corigenta si la Brasov

Incep Examenele de Corigenta si la Brasov

0 88

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a stabilit graficul cu privire la perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta aferente anului scolar 2009-2010.
Intre 30 august si 3 septembrie 2010 elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal (altele decat cele terminale), dar si din scoala postliceala si de maistri vor sustine examenul de corigenta.
Sunt declarati corigenti elevii care obtin medii anuale sub 5,00 / calificativul „insuficient” la cel mult doua discipline de studiu.
Pentru elevii declarati corigenti, examinarea se face din toata materia studiata in anul scolar, conform programei scolare a clasei sau grupei respective.
Proba scrisa a examenelor are o durata de 45 de minute pentru invatamântul primar si 90 de minute pentru invatamântul secundar si postliceal.
Proba scrisa contine doua variante de subiecte, din care elevul trateaza o singura varianta,la alegere.
Elevii din clasa a VIII-a, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa de admitere. Cei care, din motive obiective, nu pot participa la examenul din luna august, se pot inscrie la sesiunea generala de corigente din septembrie.
Insa cei care s-au prezentat la examenul din luna august si nu au promovat corigentele nu mai au dreptul sa se prezinte la sesiunea din perioada septembrie, ei fiind declarati repetenti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.