Încep europenele de atletism, de la Berlin; printre reprezentanții României este și...

Încep europenele de atletism, de la Berlin; printre reprezentanții României este și brașoveanul Iulian Staicu

0 200

Între 6-12 august, Berlinul găzduiește Campionatele Europene de atletism în aer liber. România va fi reprezentată de 36 de sportivi, șase dintre ei fiind legitimați la CSM București. Braşovul va fi reprezentat la întrecerile continentale de săritorul în lungime Iulian Cristian Staicu (25 ani). Sportiv legitimat la Clubul Sportiv Ţara Bârsei 2011 şi pregătit de prof. Horaţiu Calfă, Iulian-Cristian Staicu este multiplu campion al României, atât în sală, cât şi în aer liber.
Iulian Staicu: ,,Este un sezon pe care l-am început foarte bine în iarnă, când am reuşit să-mi fac baremul de Europene, cu o săritură de 8,09 metri, la Naţionalele de sală. Din păcate, a urmat de o mică accidentare ce nu mi-a permis să performez la cote maxime, iar acum vine cel mai important concurs de până acum din cariera mea, Campionatul European de la Berlin, unde îmi doresc să fac o figură cât mai frumoasă, să mă calific în finala probei de săritura în lungime şi, de ce nu, să sper la o medalie europeană”.
Cel mai bun atlet român în 2017, Andrei Gag, vicecampion mondial, este considerat unul din sportivii noștri care au șanse mari la o medalie europeană.
,,Pentru o medalie te lupți și te pregătești ani la rând. Aș renunța la barbă, m-aș tunde zero pentru o medalie. M-am pregătit un an să dărâm acel zid de la Berlin. Nu știu câte kilograme arunc la antrenament, dar la sală de forță ridic tone, iar ca număr de aruncări, sunt mii. Dacă aș aduna distanțele pe care le-am aruncat de-a lungul carierei, sigur aș ajunge până la Berlin și m-aș și întoarce în România”, a spus Andrei Gag.
Cea mai medaliată atletă din România (cu 21 de titluri la competițiile majore), Gabriela Szabo, va fi prezentă la Berlin, ca reprezentant al Asociației Europene de Atletism. ,,O competiție extrem de importantă, avem șase sportivi care s-au calificat, le voi tine pumnii din tribună, sper să ajungă în finale și să urce pe podium. Competiția este dură, dar contează concentrarea, pregătirea și ziua pe care o prind sportivii. Sper ca atleții să se autodepășească, să facă cel mai bun rezultator al lor sau al sezonului, iar dacă vine și o medalie, este cu atât mai bine”, a spus Gabriela Szabo.
Mai este de notat faptul că după întrecerile de la Berlin, vor fi cunoscuți și atleții care vor veni la Brașov, pentru a lua parte la Crosul 15 Noiembrie 2018!
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.