Incep emotiile pentru Bacalaureat

Incep emotiile pentru Bacalaureat

0 58

Luni, 23 iunie 2008, aproximativ 230.000 de elevi din intreaga tara intra in febra examenelor de bacalaureat. Bac-ul va debuta, ca in fiecare an, cu proba orala la Limba si Literatura Romana, proba ce se intinde pe parcursul a doua zile, 23 si 24 iunie. Elevii vor fi examinati de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati. Probele orale care sunt eliminatorii vor continua in zilele de 24 si 25 iunie cu limba si literatura materna, respectiv pe 25 si 26 iunie – la limba si literatura moderna.

Probele orale sunt eliminatorii
Examinarea la probele orale se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin 3 candidati. Fiecare profesor evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note intregi de la 1 la 10, in functie de baremul de evaluare, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca 1 punct. Nota finala la proba respectiva se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.
Probele orale sunt eliminatorii. In vederea sustinerii acestora, candidatii vor extrage un singur bilet, insa acestia au dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10 – 15 minute. Un candidat se considera „promovat” la proba orala/practica daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci). Candidatul care a obtinut o nota sub 5 (cinci) sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat „respins”, respectiv „neprezentat” si nu mai participa la probele urmatoare. La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic – muzica.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.