Incep disponibilizarile la Rulmentul

Incep disponibilizarile la Rulmentul

0 102

Incepand de miercuri, la Rulmentul Brasov, vor disponibilizati primii 1.900 de salariati, din cei 2.240, ca urmare a lichidarii voluntare a uzinei. Adunarea Generala a Actionarilor din 6 martie a hotarat ca disponibilizarea intregului personal al societatii sa se faca doar in doua etape, desi conducerea societatii stabilise la sfarsitul lunii februarie ca, in prima etapa, sa fie disponibilizati 1.700 de salariati.


Liderul de sindicat Gabriel Dachim a declarat ca va ramane in uzina doar personalul care asigura paza, angajatii de la Centrul de calcul, Serviciul Personal, compartimentele Desfacere, Contabilitate, Arhiva.


Intrebat daca va fi o problema cu salariile celor care pleaca in prima etapa, liderul de sindicat a precizat ca disponibilizatii isi vor primi drepturile, conform Contractului Colectiv de Munca. ”Noi nu am prevazut in Contractul Colectiv de Munca salarii compensatorii ca la Tractorul, pentru ca nu ne-am gandit niciodata ca uzina va fi lichidata. Dar fonduri pentru lichidarea celor care pleaca in prima etapa exista”, a spus Dachim.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.