Incendiu pe camp la Ungra

Incendiu pe camp la Ungra

0 158

Langa comuna Ungra a izbucnit, duminica dupa-amiaza, un incendiu pe campurile tinand loc de pasune comunala si lasate cam de izbeliste in ce priveste ingrijirea lor.
Cel mai probabil focul a fost provocat de oamenii care au incercat sa curete zona si au aprins gramezile de frunze uscate si ce vreascuri si gunoaie au mai adunat din zona.
Flacarile s-au extins rapid atat datorita caldurii toride care a potopit zona in ultimele zile, dar si a unor pale de vant care a intins incendiul pe o raza de aproximativ doua hectare, flacarile gasind hrana de la frunzisul si lemnul uscat aflat pe acolo.
Chemati de urgenta – localnicii nu mai puteau tine focul in frau, acesta amenintand sa se extinda schiar pana la gospodariile mai dinspre margine a localitatii – la fata locului s-au deplasat pompierii detasamentului din Fagaras, cu o autospeciala cu apa si spuma. In sprijinul acestora au venit si serviciile de voluntari din localitatile Ungra, Rupea si Hoghiz, astfel ca in aproximativ doua ore focul a fost stins.
Daca in alte cazuri neglijenta este cea care declansaza incendii – un chistoc de tigara aruncat nestins la intamplare, un foc „la iarba verde” lasat nestins complet la plecare si alte asemenea – iata ca de data asta, dorind sa faca treaba buna, oamenii din Ungra au patit-o pe dos. Si aceasta numai si numai datorita unor clipe de neatentie in supravegherea vetrelor focului, fapt ce putea duce, la o adica, la ceva evenimente tragice.
Este inca un exemplu ca, daca te joci cu focul fara sa stii sa-l tii in frau, ai sanse sa te arzi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.