Incendiu la Avicola Codlea

Incendiu la Avicola Codlea

0 190

Ieri, la Avicola Codlea , in uema izbucnirii unui incendiu, un om a murit.
Incendiul a pornit dintr-una din halele fabricii. Muncitorii au incercat sa stinga incendiul, insa nu au reusit. In momentul in care muncitorii au deschis usa halei, in interior s-a produs o mica deflagratie. Aproape toti muncitorii au reusit sa iasa la timp. Unul dintre ei insa, un barbat de 59 de ani, a ramas in hala si a fost gasit decedat cand au venit pompierii.
Alte doua persoane au fost intoxicate cu fum, dar au fost transportati la spital si acuma par a fi in afara oricarui pericol.
Pe de alta parte trebuie remarcat ca reprezentantii SMURD nu au fost lasati initial sa intre in incinta societatii comerciale pentru a verifica persoana decedata, intrucat la locul incidentului se aflau deja cei de la Procuratura.
„Cauzele incendiului nu se cunosc inca, cercetarile care vor fi efectuate urmand sa stabileasca conditiile izbucnirii focului. Tehnicianul veterinar a încercat sa stinga focul, dar s-a intoxicat cu fum si a fost si cuprins de flacari. Din pacate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Cu certitudine a fost un accident de munca, iar cercetarile continua. Am informat deja despre accident Inspectia Muncii de la Bucuresti si autoritatile locale”, a declarat Florin Tomescu, directorul coordonator al Inspectoratului teritorial de Munca Brasov.
Incendiul ar fi fost generat, din primele estimari, de niste baloti de paie care ardeau mocnit in apropierea unei hale.
Ce sa fi fost oare? Neglijenta, autoaprindere sau mana criminala? Anchetatorii urmeaza sa stabileasca aceasta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.