Incendiu devastator la Tarlungeni

Incendiu devastator la Tarlungeni

0 57

Ieri dupa-amiaza a izbucnit la Fabrica de Polistiren din Tarlungeni un periculos incendiu, cu victime colaterale.
Incendiu a fost periculos pentru ca in fabrica se aflau o serie intreaga de elementi chimici folositi la fabricarea polistirenului si a buretilor.
Mai intai s-a auzit o puternica explozie, urmata de alte cinci, la intervale neregulate, dar scurte. Pompierii au intervenit cu sapte masini de interventie, fiind ajutati si de localnici care, cu galetile, aduceau apa din raul din apropiere. Cu toate acestea actiunea de stingere a durat peste trei ore.
Pagubele nu au fost inca evaluate, dar va dati seama ca, avand in vedere materia prima folosita in acea fabrica, ele sunt mari.
Au fost solicitate doua ambulante pentru orice eventualitate.
Din pacate una din ele a trebuit sa intervina la victima numita de mine “colaterala”. Am spus asa pentru ca batrana de 82 de ani nu a decedat din cauza vreo unor arsuri, ci s-a speriat la prima explozie, ea locuind langa fabrica. Dupa doua preinfarcte si cu toate incercarile de resuscitare pe timp de 45 minute, batrana a decedat
Nu s-a putut stabili inca nimic despre cauza incendiului, cercetarile in acest sens continuand.
Din pacate, in ultima vreme mici neatentii, mici neglijente, ba chiar maini criminale, fac ca numarul de incendii sa creasca tot mai mult, dupa cum arata o statistica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, fapt deloc imbucurator, ba chiar ingrijorator prin punerea in pericol a zeci si zeci de vieti omenesti. De aceea ar fi cazul ca autoritatile sa ia cele mai drastice masuri impotriva celor gasiti vinovati.

Dan Bota .

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.