Incendiu devastator in Craiter

Incendiu devastator in Craiter

0 67

Cartierul brasovean Craiter este cunoscut cu blocuri la fatada si cu mici case si gospodarii, ba chiar cu colibe, mai in spate. Iar in aceste gospodarii oamenii si-au amenajat tot felul de pseudo-acareturi, cat le-a permis locul si fiecare dupa capul lui, astfel ocazionand sansa unor nenorociri prin incendii.

Un asemenea incendiu s-a declansat sambata, cand la o magazie a unei case de pe str. Fanionului a izbucnit un puternic incendiu. A fost solicitata imediat interventia pompierilor, care au si sosit in scurt timp.

Dar aceasta nu a fost deajuns.
Potrivit martorilor, imediat dupa ce echipajele pompierilor au parasit zona dupa ce au stins focul de la magazie, un alt incendiu a izbucnit in locuinta din aceeasi curte. Pompierii au fost obligati sa faca imediat calea intoarsa si au intervenit, pentru a doua oara, cu mai multe autospeciale. Ei s-au luptat mai bine de doua ore cu flacarile.

In context mai putem spune ca, tot sambata, pompierii brasoveni au fost obligati sa intervina si in Tarlungeni pentru a stinge un alt incendiu. O scanteie a aprins o casa, iar flacarile au distrus cea mai mare parte a cladirii. Pagubele materiale sunt insemnate, iar doua persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Din pacate, in ultima vreme si din prea multa neglijenta se semnaleaza tot mai multe incendii, cu mari pagube materiale si, uneori, si cu pierderi de vieti omenesti.
Nu cumva este necesara mai multa atentie, mai putine improvizatii, mai multa grija fata de avutul propriu si cel al vecinilor?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.