Incasari derizorii dupa o luna de coplata

Incasari derizorii dupa o luna de coplata

0 87
5.635 de lei a incasat Spitalul Judetean Brasov intr-o luna de incasare a coplatii serviciilor spitalicesti. O suma infima cu care conducerea unitatii va cumpara lenjerie noua de pat pentru o sectie intreaga. La Maternitate, unde majoritatea cazurilor nu se incadreaza la coplata, suma este si mai derizorie – doar 1000 de lei, contravaloarea unui singur caz care se trateaza aici.
Dupa introducerea coplatii obligatorie la 1 aprilie fiecare spital a hotarat suma perceputa la externare. Spitalul Judetean Brasov impreuna cu toate stationarele din subordine a stabilit coplata la 7 lei pe externare si a strans in prima luna, asa cum se astepta, o suma modesta. Conducerea unitatii a hotarat sa foloseasca banii pentru a cumpara lenjerii pentru paturi si perne pentru o sectie intreaga, spune Bogdan Rusu – director economic Spitalul Judetean. Cei doar 1000 de lei stransi din coplata la Maternitatea din Brasov reprezinta costul unui singur caz din cele 900 care sunt tratate lunar aici. Situatia financiara a Spitalului Judetean este in curs de redresare dupa ce, in urma negocierilor de la Ministerul Sanatatii, s-a reusit alocarea mai multor bani pentru gradul de complexitate al cazurilor. Asa ca planul financiar este optimist:
Suma totala a datoriilor catre furnizori si servicii inregistrate de Spitalul judetean impreuna cu toate stationarele este de 6 milioane de lei. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.