Incasari de milioane de euro de Paste

Incasari de milioane de euro de Paste

0 127

In jur de 25.000 de turisti si-au petrecut sarbatorile pascale in Bucovina anul acesta, iar alti 10.000 de turisti pe litoral, a anuntat ministrul Turismului. Elena Udrea spune ca incasarile operatorilor hotelieri de pe litoral in perioada Pastelui au fost de cateva milioane de euro, in timp ce turistii aflati in Bucovina de Pasti au cheltuit aproximativ patru milioane de euro.
„Pe litoral au venit de Pasti circa 10.000 de turisti, care au cheltuit, din estimarile operatorilor hotelieri, cateva milioane de euro, in timp ce in Bucovina au ajuns aproximativ 25.000 de turisti, care au cheltuit circa patru milioane de euro”, a declarat Elena Udrea, citata de Mediafax.
Ministrul Turismului a adaugat ca si turismul pentru concerte poate aduce turisti din tarile invecinate in Romania, dupa ce de Pasti au concertat, pe litoral, Goran Bregovic si Gheorghe Zamfir.
Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, aproape 70.000 de romani si-au petrecut vacanta de Pasti in statiunile din tara, cu 10% mai mult decat in 2008. 25.000 de romani au ales o mini-vacanta in strainatate, cifra apropiata de cea de anul trecut.
Datele ANAT arata ca cele mai cautate destinatii turistice din tara au fost, de Pasti, statiunile de pe Valea Prahovei si zona Bran-Moeciu (peste 35.000 de turisti) si litoralul Marii Negre (peste 10.000 de persoane, iar la evenimentele de pe litoral au fost in total peste 20.000 de participanti).
In ceea ce priveste Bucovina, datele ANAT arata ca 8.000 de turisti au ales aceasta destinatie pentru Pasti, insa Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism contabilizeaza doar turistii cazati in hoteluri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.