Incadrarea drumurilor, pe ordinea de zi a Consiliului Judetean

Incadrarea drumurilor, pe ordinea de zi a Consiliului Judetean

0 76


Sedinta extraordinara din 05.03.2008 pune in discutie, printre alte teme importante, un proiect de hotarare privind aprobarea incadrarii unor drumuri si sectoare de drumuri de interes local in categoria functionala a drumurilor judetene, aprobarea modificarii traseului si lungimii unor drumuri judetene si comunale existente, precum si aprobarea incadrarii unor drumuri si sectoare de drumuri locale – strazi, vicinale, situate in judetul Brasov, in categoria functionala a drumurilor publice comunale .


Acest proiect va aduce clarificari importante privind reteaua de drumuri, clarificari absolut necesare in vederea accesarii fondurilor structurale. Dupa cum se cunoaste, se primesc deja cereri de finantare in cadrul Programului National de Dezvoltare rurala pentru drumurile comunale si in cadrul programului Operational Regional, Axa prioritara 2, pentru drumurile judetene.


Pentru a se depune cererea de finantare este absolut necesar sa se cunoasca categoria din care fac parte drumurile, de acest lucru depinzand in numele cui se depune cererea de finantare si eligibilitatea proiectului in cadrul schemelor de finantare disponibile.


De asemenea se va pune in discutie crearea unei Asociatii de Dezvoltare Regionala Zizin Brasov, menita sa atraga fonduri pentru realizarea pistei de viteza auto-moto, obiectiv ce va atrage cu siguranta turisti in judet.


Cu toate acestea, ordinea de zi nu este pe placul tuturor consilierilor. Consilierul democrat Florin Staicu considera ca aceasta ordine de zi reflecta anumite ineterese ale Presedintelui Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu si ca temele discutate nu sunt suficient de importante? pentru o sedinta extraordinara.


In opinia sa o astfel de sedinta persupune 3-4 puncte de maxima importanta si urgenta, ori, sustine el ordinea de zi din convocator este potrivita mai degraba pentru o sedinta ordinara.


Dar daca ne gandim ca la SAPARD fondurile pentru drumuri s-au epuizat in primele 2 luni de valabilitate a programului, putem spune ca, cel putin din aceasta perspectiva, adoptarea Hotararii de clasificare este extrem de urgenta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.