Inca una: daca pierde referendumul, se retrage din politica

Inca una: daca pierde referendumul, se retrage din politica

0 143


Presedintele suspendat al Romaniei, domnul Traian Basescu (pentru cei care nu stiu cum il cheama, a propos de propunerea democratilor referitoare la buletinul de vot) a iesit din nou la rampa cu o declaratie tare: el a anuntat miercuri, la o intalnire cu presa straina, ca daca referednumul va confirma destituirea sa, va parasi viata politica. Nu ma pot abtine sa nu intreb: tot in 5 minute, asa ca in cazul demisiei?


„Daca voi pierde, ma voi intoarce acasa. Nu voi mai candida, de ce-as mai candida?” a declarat Traian Basescu citat de Antena 3. Ei, dar nu-i Dracul chiar atat de negru! Suntem convinsi ca cel putin 19 ziaristi romani si 1000 de sustinatori, plus Monica Macovei ?vor iesi in Piata Universitatii sa-l convinga sa candideze din nou. Pentru ei. De dragul lor. De dragul nostru, al tuturor.


Altfel, buna miscare declaratia asta, plina de incarcatura emotionala.


Anuntata “tragere pe dreapta” a presedintelui a impartit din nou scena politica in doua tabere: in timp ce PC si UDMR sunt de parere ca Traian Basescu ar proceda corect daca s-ar retrage din via?a politica in cazul in care la referendum rom?nii vor vota in favoarea destituirii lui, PD crede Basescu trebuie sa ramana. De fapt, democratii sunt convinsi ca referendumul va da castig de cauza Presedintelui. Traian Basescu insusi crede asta, inainte de a-si anunta decizie de retragere in caz de esec, el manifestandu-si convingerea ca va castiga. Mai toata lumea este de parare ca Basescu va trece peste referendum, precizarea cu parasirea scenei politice fiind mai degraba pentru “efecte speciale”. E OK. Din motive similare, NERO a dat foc Romei, asa ca noi n-avem ce comenta!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.