Încă un pas spre construirea Sălii polivalente din Braşov

Încă un pas spre construirea Sălii polivalente din Braşov

0 142

Primarul George Scripcaru a semnat joi contractul privind proiectarea Sălii polivalente, cu reprezentanţii Biroului de Proiectare Dico şi Țigănaş. În cadrul acestui contract va fi realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea ,,Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov”.
,,Ne bucurăm foarte mult că avem oportunitatea realizării acestui proiect, mai ales pentru că avem la dispoziţie un spaţiu generos, foarte bine ales, în care trebuie să proiectăm o infrastructură mai amplă decât o simplă sală. În următoarele zile vom avea discuţii tehnice pe marginea temei de proiectare, iar în aproximativ 5 săptămâni ne propunem să vă prezentăm primul concept, pe care să îl discutăm, iar pe baza lui să putem dezvolta studiul de fezabilitate„, a precizat arhitectul Ștefan Țigănaş.
,,Este foarte important pentru noi că firma de proiectare are multă experienţă în domeniul infrastructurii sportive, astfel încât ştie de la început cu ce probleme este posibil să ne confruntăm şi care sunt soluţiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru această sală. Proiectantul trebuie să aibă în vedere că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel internaţional, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale. Astăzi, pe lângă semnarea contractului, am avut deja o discuţie aplicată pe ceea ce înseamnă pregătirea proiectului, plecând de la necesitatea unei proiectări care să asigure omologarea sălii pentru mai multe sporturi la un nivel cât mai înalt, până la soluţii alternative pentru asigurarea utilităţilor necesare (s-a discutat inclusiv despre posibilitatea instalării unor pompe de căldură şi a panourilor fotovoltaice – n.a.). Am stabilit etapele şi am discutat, inclusiv, de celelalte proiecte pe care le avem în zonă, Park&Ride-ul, drumul de legătură spre Poiana Braşov, modernizarea străzii Cucului. Conform discuţiilor de astăzi, anul viitor, pe vremea asta, vom fi în faza de licitaţie a lucrărilor. În paralel, vom demara şi discuţiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpaţi sau Metrom, şi vom continua discuţiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
La finalul întâlnirii, inginerul Ștefan Dico, managerul general al companiei de proiectare, a precizat: ,,A fost o discuţie constructivă, în care am lămurit deja câteva aspecte legate de modul în care se va gândi acest proiect. Astfel, am stabilit că vom avea încă o sală de antrenament, care va fi prevăzută cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri, unde se vor putea desfăşura şi competiţii de un anumit nivel, cum vor fi gândite tribunele din sala mare, am discutat şi despre spaţiile exterioare şi spaţiile anexă, inclusiv cele de alimentaţie publică. Am prezentat şţi termenele de livrare pentru fiecare documentaţie în parte şi sperăm, în funcţie şi de perioada necesară pentru obţinerea avizelor, ca până la sfârşitul anului să avem autorizaţie de construire. În ceea ce priveşte omologarea sălii pentru competiţiile sportive care se vor desfăşura aici, vom avea consultări cu federaţiile sportive, astfel încât partea de proiectare să respecte toate standardele valabile la nivelul fiecărui sport în parte.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.