Încă un MISTER AL familiei… Iohannis!

Încă un MISTER AL familiei… Iohannis!

1 366


La începutul lunii decembrie a anului trecut, PSD a adresat o interpelare parlamentară Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin deputatul Daniel Ghiță, în care solicită informații despre cetățenia membrilor familiei președintelui Klaus Iohannis.
Jumătate de an mai tîrziu, ANC, instituție ținînd de ministerul Justiției, tace mîlc, în mod ilegal și neuzual.
”Părinții actualului președinte al României, Gustav Heinz și Susanna Johannis, precum și sora sa Krista, s-au stabilit în Germania în anii 90 și au dobândit ulterior cetățenia germană, pierzând cetățenia română, conform legii în vigoare în această țară, care nu permitea dubla cetățenie. Legislația germană a fost modificată în anul 2007, începând de când a fost permisă deținerea și a altei cetățenii. Vă solicit să-mi comunicați dacă tatăl, mama și sora președintelui Klaus Iohannis au cerut redobândirea cetățeniei române după anul 2007 se arăta în interpelarea social-democratului, depus pe 13 decembrie.
Șase luni mai tîrziu, el nu a primit niciun răspuns din partea instituției conduse de Gabriela Lenghel, deși Constituția și regulamentele parlamentare prevăd expresă obligativitatea răspunsurilor la întrebările și interpelările parlamentare. Termenul legal de livrare a răspunsului la interpelare a expirat la 5 ianuarie a.c.
ANC nu a catadicsit nici măcar să transmită un punct de vedere către parlament din care să rezulte, eventual, că datele solicitate de PSD nu sunt acoperite de transparența informațională, așa cum se întîmplă în multe alte cazuri.
O tăcere deplină, care lasă loc la numeroase speculații, începînd cu aceea că președintele care vorbește des despre nevoia revenirii românilor din diaspora în patrie are o familie care nici măcar nu deține cetățenia română. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Daca n-ar fi castigat inca un mandat de primar, Johanis o …taia definitiv de mult in Germania! Macar de ochiibLumii si tot puteau sa-si redobandeasca dubla cetatenie… Dar cele mai apropiate rude nici n-au mai calcat prin romania !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.