Inca un ministru urmarit penal

Inca un ministru urmarit penal

0 147

Procurorii DIICOT nu se lasa intimidati de postura de ministru a lui Zsolt Nagy si au inceput urmarirea penala impotriva acestuia.


Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, a fost informat de procurorul general, Laura Codruta Kovesi, ca s-a inceput urmarirea penala fata ministrul Comunicatiilor. Cu privire la aceasta situatie a fost informat primul-ministru al Romaniei


In replica, ministrul Comunicatiilor a declarat ca nu va demisiona din functie ca urmare a inceperii urmaririi penale. „Nu stiu despre aceasta informare. Nu voi demisiona si voi continua sa fac ceea ce fac si in prezent, adica voi fi ministrul Comunicatiilor”, a declarat Nagy. Urmarirea penala fata de Nagy Zsolt s-a inceput prin rezolutia DIICOT din 27 aprilie.


Nagy este acuzat in dosarul privatizarilor strategice, de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational. Ministrul a fost citat luni, 7 mai, la Parchetul General, cand i se va prezenta rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa.


?


Potrivit documentelor intocmite de catre procurori, ministrul Nagy i-ar fi avertizat pe membrii presupusei retele de spionaj condusa de bulgarul Stamen Stancev de faptul ca le sunt interceptate telefoanele de catre serviciile secrete. De asemenea, le-ar fi transmis informatii si documente prin consilierul sau Mihai Donciu.


?


Potrivit legii, presedintele Romaniei va hotari asupra raportului prezentat de o comisie speciala si va hotari daca il va demite sau nu pe ministru


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.