Inca un fost fruntas taranist, Sorin Petre Dimitriu, trimis in judecata!

Inca un fost fruntas taranist, Sorin Petre Dimitriu, trimis in judecata!

0 386

Sorin Petre Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, care vizeaza fraude cu fonduri europene. Sorin Petre Dimitriu este acuzat de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, in forma continuata”, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Sorin Petre Dimitriu a fost trimis in judecata de DNA in octombrie 2014, intr-un alt dosar, pentru infractiuni similare.
Alaturi de Sorin Petre Dimitriu, mai sunt urmariti penal in acelasi dosar Vasile Nicolae, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti la data faptelor, Laurentia Vasilescu, director economic al Camerei de Comert Bucuresti la data faptelor si Gabriel-Dan Mihut, director general in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti la data faptelor.
Vasile Nicolae este acuzat de DNA de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave.
Laurentia Vasilescu si Gabriel-Dan Mihut sunta acuzati de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, in forma continuata.
Directia Nationala Anticoruptie aminteste ca, pe 1 octombrie 2014, Sorin Petre Dimitriu, Laurentia Vasilescu si Gabriel-Dan Mihut au fost trimisi in judecata, intr-un alt dosar, pentru infractiuni similare.

Cine este Sorin Petre Dimitriu
Ales deputat în Parlamentul României în 1996, Sorin Dimitriu, în vârstă de 67 de ani, a fost o vreme de doi ani consilier al preşedintelui României, Emil Constantinescu, iar ulterior preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS) – instituţia care a coordonat privatizarea în România. În 1998 a fost numit ministru al Privatizării.
Din 2008 este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Sorin Dimitriu este fratele lui Andrei Dimitriu, şeful Filarmonicii George Enescu

Ce spun procurorii DNA in ordonanta de urmarire penala:
In contextul implementarii a trei proiecte finantate din fonduri europene, in cursul anului 2009, suspectul Dimitriu Sorin-Petre, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (C.C.I.B.), a atestat, in mod nereal, ca institutia pe care o conducea indeplinea conditiile cerute de legislatia Uniunii Europene, pentru a putea obtine fonduri nerambursabile.
In realitate, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti se afla intr-o situatie de excludere, deoarece inregistra obligatii restante (datorii) in cuantum total de 682.811 lei, reprezentand drepturi de proprietate intelectuala, varsaminte de la persoane juridice pentru persoane cu handicap incadrate, impozit conventii civile etc.
Actionand in aceasta maniera, institutia condusa de suspectul Dimitriu Sorin-Petre a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare totala de 11.633.202,42 lei.
In aceeasi perioada, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti Dimitriu Sorin-Petre, beneficiind de ajutorul suspectilor Mihut Gabriel-Dan si Vasilescu Laurentia a schimbat destinatia sumei totale de 288.984 lei prin semnarea unor ordine de plata in baza carora banii respectivi au fost transferati in contul curent al institutiei pe care o conducea si folosita ulterior pentru derularea activitatii curente, in loc sia fie folositi la finantarea proiectelor carora le fusesera destinati.
In luna august a anului 2009, ca urmare a unei conduite a suspectului Vasile Nicolae, asemanatoare cu cea a suspectului Dimitriu Sorin-Petre, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, desi avea obligatii restante (datorii) in cuantum de 226.360 lei, a obtinut pe nedrept suma de 6.911.684,94 lei, in contextul implementarii unui alt proiect finantat din fonduri nerambursabile.
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a beneficiat astfel de fonduri nerambursabile in valoare totala de 18.544.887,36 lei.
In cauza, procurorii DNA au beneficiat de sprijinul Departamentului de Lupta Antifrauda.

Acuzatii similare in anul 2012
In anul 2012, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu si directorul general al institutiei, Gabriel Mihut, au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu.
Sorin Petre Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, era acuzat atunci de procurorii DNA pentru constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Tot in anul 2012, Sorin Petre Dimitriu a fost reales presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
In 2014, Sorin Petre Dimitriu a fost trimis in judecata de DNA in acel dosar.
Sorin Petre Dimitriu a fost ministru al Privatizarii in anul 1998, dar si director executiv al Fondului Proprietatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.