Încă un eșec marca Iohannis – PSD vrea amînarea legilor Educației pentru...

Încă un eșec marca Iohannis – PSD vrea amînarea legilor Educației pentru 2024!

0 128

Rateurile lui Iohannis par să nu se mai termine. Doar așa ne explică el situația țării noastre – UN STAT EȘUAT”! Trecerea de la „pas cu pas” la „lucru bine făcut” este exploatată de către social-democrați. În ultimele zile s-a fixat prețul solicitat de către Cotroceni pentru ca Marcel Ciolacu să ajungă premier, 10 miliarde de lei. La aceasta se adaugă o presiune tot mai puternică din partea liberalilor pe miniștri PSD. Ultima victimă ministrul de la Agricultură, Petre Daia, care este tinta unor atacuri tot mai puternice inclusiv pe posturile publice (RRA).
Este de așteptat ca să vedem o reacție pe măsură. Și vedem de la ridicularizarea bruiajului din BPN și a unor propuneri (vezi alegeri cumulate sustinute de PNL prin purtătorul de cuvânt, Ionuţ Stroe, cu soluție de respingere din partea CCR) până la teme clasice, pensiile speciale, protectia sociala bunăstarea oamenilor și a companiilor românești.
Pentru azi vă oferim o nouă linie de atac pe direcția Iohannis KW & PNL. Printr-o interpelare către ministrul Ligia Deca (fosta consilieră dela Cotroceni, social-democrații lansează teza prelungirii dezbaterilor pe marginea noilor legi ale educației pînă în primăvara anului viitor, în numele lucrului bine făcut.
„Având în vedere că legile educației sunt proiecte esențiale pentru dezvoltarea copiilor și
tineilor din România, care trebuie dezbătute temeinic, cu toți factorii implicați, atât eu cât și colegii mei considerăm că Ministerul educației trebuie să prezinte un calendar extins de analiză publică și adoptare la nivel de specialiști, la nivel public cu profesori, părinți, elevi și apoi în Parlament.

Așadar, ca urmare a faptului că jalonul din PNRR privind legile Educației are termen trimestrul trei al acestui an, iar CE a recomandat ca proiectele care cuprind reforme sistemice, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite și finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024, sunteți de acord cu o prelungire a dezbaterilor pe acest subiect?” se arată în interpelarea deputatei de Botoșani, Alexandra Huțu.
”Ca urmare a faptului că în ultimii 11 ani, legea educației a suferit 112 modificări, este esențial să realizăm de la început un proiect bine făcut, care să prevadă toate implicațiile actuale și viitoare, întrucât învățământul reprezintă alături de sănătate, unul dintre pilonii strategici pe care se bazează societatea noastră în prezent și în viitor” se mai afirmă în solicitarea către ministrul Educației.
Și acum doar statistica, de la apariție și până în prezent, LEGEA educaţiei naţionale nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a suferit numeroase modificări și  completări. În zece ani (în perioada 2011-2021) au fost făcute106 modificări și completări ale legii. Și mai tare. Doar în anul 2022, LEGEA educaţiei naţionale nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a suferit șase modificări și  completări: LEGEA nr. 9 din 5 ianuarie 2022; LEGEA nr. 10 din 5 ianuarie 2022; LEGEA nr. 14 din 10 ianuarie 2022; LEGEA nr. 17 din 13 ianuarie 2022; LEGEA nr. 127 din 5 mai 2022; ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 69 din 26 mai 2022.
Și uite așa mă simt obligat să fiu de acord cu PSD, este necesară o pauză în această avalanșă de modificări a LEGEA educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.