Oraşul elveţian Lausanne a fost desemnat astăzi, în cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020. Lausanne a luptat pentru atribuirea organizării competiţiei cu Braşov, iar rezultatul votului este zdrobitor în favoarea oraşului elveţian : Lausanne a primit 71 de voturi, în timp ce Braşovul doar 10.

Lausanne a fost ales în special pentru buna funcţionare a instalaţiilor sportive existente, temporare şi demontabile. Conform dosarului de candidatură al elveţienilor, JO din 2020 va avea loc între 10 şi 19 ianuarie.

Oraşul Braşov a depus dosarul de candidatură pentru organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la sfârşitul anului trecut. România propusese pentru această competiţie desfăşurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon şi fond, schi alpin, combinată nordică şi sărituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei, la acestea s-ar mai putea adăuga bob şi/sau curling. Premierul Ponta anunţase în martie, că Guvernul României garantează cu până la 17,2 milioane de dolari bugetul organizării ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la Braşov, în această sumă fiind incluse şi investiţiile în infrastructură.

Este încă un eşec major, care se datorează ezitărilor, inconsecvenţei şi dezorganizării majore în multe din domeniile vieţii sociale, economice şi politice în România de astăzi

 

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.