Inca un consilier a lui Basescu se departeaza de PDL

Inca un consilier a lui Basescu se departeaza de PDL

0 90
Europarlamentarul Cristian Preda anunţă, în ultima postare pe blogul personal, că a decis să demisioneze din board-ul Institutului de Studii Populare, care e fundaÅ£ia oficială a Partidului Democrat Liberal, gest "ce trebuie înÅ£eles exclusiv ca un protest".
"Este vorba, în primul rând, despre deteriorarea relaÅ£iilor cu FundaÅ£ia Konrad Adenauer, care a fost ani de-a rândul principalul partener al ISP. Am colaborat mai bine de un deceniu cu KAS, atât la BucureÅŸti, cât ÅŸi la Bruxelles.
În ultimul an, echipa executivă a ISP a adoptat o strategie dezastruoasă în relaÅ£ia cu Konrad Adenauer Stiftung, blocând efectiv cooperarea, distrugând programe valoroase ÅŸi anulând eforturi importante din trecut.
În al doilea rând, mă desolidarizez de decizia luată de echipa executivă a ISP în privinÅ£a ciclului de conferinÅ£e ÅŸi dezbateri constituÅ£ionale, pe care l-am iniÅ£iat ca o contra-pondere la Forumul ConstituÅ£ional, instrument al USL care mimează dialogul civic. Ei bine, am avut în vedere ca ultima conferinţă din acest ciclu de la ISP să fie susÅ£inută de Traian Băsescu. PreÅŸedintele îÅŸi dăduse acordul ÅŸi urma să stabilim detaliile. Åžefia ISP a opus un veto categoric faţă de prezenÅ£a lui Traian Băsescu în discuÅ£iile despre revizuire, pe care le-am conceput.
La mijloc – răfuieli politice. Nu pot accepta nici compromiterea relaÅ£iei cu partenerii germani ai PDL, nici sfidarea preÅŸedintelui", scrie sâmbătă pe blog europarlamentarul democrat-liberal. El spune că se desparte de ISP ÅŸi că se va afilia la MiÅŸcarea Populară. "Voi căuta să mă afiliez la MiÅŸcarea Populară. Voi colabora, de asemenea, cu FundaÅ£ia CreÅŸtin-Democrată, condusă de Teodor Baconschi. În calitate de membru al PDL, solicit Biroului Permanent NaÅ£ional al partidului să îÅŸi exprime poziÅ£ia faţă de deciziile luate de echipa executivă a ISP în ultimul an, în privinÅ£a colaborării cu Konrad Adenauer Stiftung", conchide Preda în postarea de pe blog. La rândul său, Teodor Baconschi scrie sâmbătă, pe un site de socializare, că "sub noua foarte veche conducere, PDL se cufundă într-un amestec de automulÅ£umire primitivă ÅŸi ficÅ£iune politică". "Ura lui Blaga faţă de intelectuali e notorie ÅŸi explicabilă. Cu ani în urmă, când grupul reformist lucra direct cu Traian Băsescu, Blaga ne poreclea, în batjocură, "SfinÅ£ii Apostoli".
E greu să comiţi simultan o grosolănie şi o blasfemie, dar el a reuşit.
Cristian Preda a demisionat din consiliul Institutului de Studii Populare… Bravo, PDL! Cu atâta inteligenţă constant mobilizată, sigur ajungi la 30%, aÅŸa cum a "stabilit" Åžefu'…", notează Baconschi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.