Inca trei LICEE din Brasov vor fi desfiintate in 2011

Inca trei LICEE din Brasov vor fi desfiintate in 2011

0 89

Incepand cu anul viitor, la Brasov vor fi cu 3 licee mai putin decat anul acesta. Dupa ce restructurarile din invatamant au redus anul trecut 4 licee brasovene de sine statatoare care au trebuit obligat-fortat sa se comaseze, anul care vine alte trei unitati de invatamant preuniversitar vor avea aceeasi soarta.
Este vorba despre Colegiul Tehnic de Constructii „Christian Kertsch” va fi unit cu Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, Grupul Scolar de Alimentatie Publica si Turism va disparea, iar Grupul Scolar de Arte si Meserii ar urma sa fie comasat cu Colegiul Economic „Andrei Barseanu”
Astfel, realizandu-se Planul Local de Actiune pentru Invatamant, ISJ Brasov va recalibra numarul de clase si mai ales va reorienta profilele. „Daca inainte aveam 60% invatamant teoretic si 40% tehnic si vocational, in acest an situatia este de 53% invatamant tehnic, 6% vocational si restul, teoretic Exista surprinzator de multe cerinte din partea agentilor economici, pentru formarea unor specialisti in domenii tehnice. Spre exemplu, desi in domeniul mecanic pare in cadere libera, cele mai multe solicitari din partea agentilor economici sunt pentru calificarea unor oameni pentru operatiuni de masini cu comanda numerica”, a declarat Dorel Agache. Anul scolar 2011-2012 va fi primul in care ponderea dintre invatamantul tehnic si cel teoretic se va inversa.
Noua lege a Educatiei nu va afecta, dupa cum a declarat Dorel Agache, nici un profesor titular, cu toate ca vor fi reduse 18 norme didactice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.