INCA O TICHIE DE MARGARITAR pentru primarul SCRIPCARU !

INCA O TICHIE DE MARGARITAR pentru primarul SCRIPCARU !

0 815
Cu cine si-a gasit primarul nostru sa semneze un contract pentru informatizare sistemului de transport în comun din municipiul Braşov? Tocmai cu firma cea mai controversata in asemenea „tichii de margaritar”, dar cu „margaritare” de mana a doua; controversata UTI Grup secondata de Radcom SRL din Bucureşti, o asociere de firme deocheate, aflate demult in atentia DNA.
Această licitaţie a fost tergiversată mai bine un an, din cauza contestaţiilor. Valoarea lucrărilor după licitaţie este insa apreciabila: 23.741.756,71 de lei, dar… fără TVA, cu care dl.Scripcaru putea imbunatati dotarea parcului public cu mijloace de transport mai moderne, nu cu „sofisticarii” IT pe care nu le au astfel nici mari capitale turistice ale Europei!
Mă bucur că am reuşit să semnăm acest contract care este unul foarte important pentru modernizarea transportului în comun. Pentru călători ne propunem să avem astfel un mijloc facil de plată a transportului, ceea ce ne va permite să introducem şi sistemul de taxare pe unitate de timp (sic!), o informare în timp real asupra timpilor de aşteptare în staţii, (dar nu-i mai simplu sa fie doar respectat orarul de parcurs?) dar şi optimizarea sistemului de transport din municipiu printr-o gestionare mult mai eficientă a rutelor, a numărului de autobuze de pe o rută şi a încărcării acestora”, a subliniat deloc convingator primarul George Scripcaru. Proiectul este finanţat 98% din fonduri europene, estimat la valoarea de de 31.596.105,53 lei. Lucrările ar urma să fie finalizate cel târziu la data de 1 noiembrie 2015.
Deloc convingator la capitolul oportunitate, primarul nostru, in numele nostru, (dar fara o fireasca consultare cetateneasca!) introduce o futurista si inutila promisiune de informatizare a sistemului de transport deţinut de RAT Braşov care, zice dl. Scripcaru, va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing, pe baza de cartelă magnetică, respectiv în autobuze vor fi montate aparate care validează călătoria automat la urcarea în autobuz. I-auzi?! Si cu ce il ajuta pe cetatean? si acolo n-am vazut asemenea trasnie. Noi abia de ne-am intors din Franta si acolo, in cateva mari orase, n-am vazut asemenea trasnie…
Dar asta nu-i tot, in  proiect urmand să fie modernizate  34 de staţii şi să fie instalate 119 panouri de informare pentru călători. Ca sa aibe unde sa „mazgaleasca” cu desene „grafitti” tot orasul. Nu-i de-ajuns ca zidurile si peretii a numeroase cladiri din Centru rata ca o fosta gara parasita! Acestea panouri vor oferi informaţii cu privire la graficele de circulaţie sau… unele deficienţe apărute,crede primarul nostru convins ca prin implementarea noului sistem autobuzele şi troleibuzele vor putea fi monitorizate prin sisteme GPS.
In orasele din Romania doar primarii Scripcaru si Boc, colegi canva de partid au „pus-o” de-o asemenea „prosteala” cu celebrii smecheri de la UTI Grup. Si cu ce il vor ajuta toata „sofisticareala asta”(,inclusiv Wirless pe  autobuze si troleibuse,”implementat mai demult!), cand calatorii sunt in majoritate, pensionari si eventual elevi… care n-au absente?? Sistemul de cartele, care devine obligatoriu, va permite accesul în mijlocul de transport, taxare pe interval de timp, şi oferirea de acces pe baza unor cartele de călătorie speciale, la muzee, teatre sau alte obiective, respectiv un bilet de tip „destinaţie turistică”.(DDR)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.