Inca o saptamana fara buget

Inca o saptamana fara buget

0 159

Guvernul va aproba proiectul de buget de stat pe 2009 joia viitoare, a declarat, miercuri seara, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, dupa sedinta Biroului de coordonare al coalitiei.
Flutur a anuntat, la finalul sedintei de sase ore a Biroului Politic de Coordonare al Coalitiei, care s-a desfasurat la Palatul Victoria, ca angajamentul coalitiei ese ca joia viitoare, in sedinta de Guvern, sa fie adoptat proiectul de buget de stat pe 2009.
El nu a avansat nicio cifra referitoare la procentele din PIB alocate ministerelor, precizand doar ca angajamentul Executivului este ca deficitul bugetar pe 2009 sa fie de 2%.
Vicepresedintele PDL a spus ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a facut in cadrul intalnirii Birolui de coordonare al coalitiei o informare asupra discutiilor avute la Bruxelles cu ministrii de finante ai tarilor UE, Pogea asigurand si oficialii europeni ca Guvernul roman poate pastra deficitul prognozat de 2%, si nu cel de 7,5% previzionat de Comisia Europeana.
Intrebat prin ce masuri se va pastra deficitul de 2%, Flutur a spus ca ministrii Cabinetului au primit „tema pentru acasa” in acest sens, pentru a stabili unde se fac reduceri de cheltuieli.
Flutur a afirmat ca, desi nu s-au stabilit inca procentele exacte pentru fiecare minister, Pogea va avea discuitii in acest sens in zilele urmatoare cu ceilalti ministri.
El a mai precizat ca prioritatile bugetului pe 2009, asa cum a reiesit din discutia coalitiei, vor fi legate de investitii si masuri sociale.
Flutur a mentionat ca liderii PDL si PSD au discutat si despre eventualitatea unei bugetari multianuale, in special pentru proiectele de infrastructura, de mediu, din aparare si pentru cele necesare pentru aderarea la Spatiul Schengen.
Vicepresedintele PDL a mai precizat ca Guvernul nu intentioneaza reducerea cotelor defalcate din TVA pentru comunitatile locale, aceasta masura fiind o propunere din partea patronatelor, dar pe care Executivul nu o agreeaza

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.