Inca o repriza …parlamentara!

Inca o repriza …parlamentara!

0 50

S-ar zice ca s-a terminat vacanta pentru parlamentari. Asa o fi! Unii, din ei, stiu ca sunt doar parlamentari, au platit pentru asta. Altii sunt doar membrii de partid sau o prezenta pe o LISTA DE PARTID. Or fi si parlamentari adevarati? Parlamentari care sa reprezinte cu adevarat interesele romanului nu si pe cele de partid sau a? Grupurilor de interese, “capuse” solid agatate de tot ce misca in politic.


?


Cea mai agitata sesiune parlamentara la start


Formal s-a dat adunarea pentru toti, care, constitutional, sunt parlamentari.


Iata ca o noua sesiune parlamentara incepe si ca de obicei,?sunt proiecte mari si generoase, cu legi care sunt asteptate de o tara care de opt luni este in Uniunea Europeana,?lucru?de care multi romani nici macar nu au auzit.


Ca intotdeuna toti cei care vor intra astazi in cladirea Parlamentului vin doar cu intentii bune o declara pe toate drumurile si canalele media.
In programul primei zile de dupa vacanta conducerile Senatului si Camerei Deputatilor se intrunesc la pranz in sedinta pentru a stabili ordinea de zi a sedintelor in plen. De la ora 16, ambele camere ale parlamentului vor intra in dezbateri separate pentru a vota noua conducere. Spunem a vota pentru ca “alegerea” se face in spatele usilor inchise, dupa algoritm si negocieri.


Dupa cum declara Nicolae Vacaroiu senatorii au deja pe masa cel mai important proiect al sezonului – initiativa legislativa privind votul uninominal elaborata de Pro Democratia si sustinuta de 114 parlamentari ai PSD, PNL si PD, alaturi de alte 70 de proiecte cu rapoarte finalizate gata pentru dezbateri.


Sunt inca multe alte proiecte care asteapta legiferarea in domeniul educatiei, sanatatii sau Justitiei.


Se recunoaste ca parlamentarii au si multe restante, unele chiar foarte vechi. ?Ordonanta de modificare a activitatii CNSAS zace pe masa Comisiei Juridice de la Senat de la inceputul sesiunii trecute. La fel si cea privind activitatea ANI nu a primit un vot din partea senatorilor.


Fiecare partid isi declara prioritatile si ne ameninta cu proiecte noi sau vechi.  • PNL vrea sa scoata de la naftalina Legea Lustratiei care s-a impotmolit la Camera Deputatilor;

  • UDMR vrea Legea minoritatilor care se dezbate in Parlament de la inceputul noii legislaturi;

  • PD-istii vor legi care sa permita descentralizarea cat mai rapida;

  • PC (ex PUR) se lupta pentru fondul solidaritatea de luni bune;

  • PRM cu o agenga care nu va intra in lucru niciodata e pregatir sa lupte impotriva votului uninominal;

  • PSD-isti vor doar la putere si …10 ministere. Doar atat!

Daca se va lucra cu adevarat, multi se indoiesc de acest lucru, vom vedea ca la sfarsitul anului un lucru incredibil acum. Vom vedea o tara cu legi bune, cu institutii care aplica tot si vom simti ca suntem europeni.


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.