Inca o promisiune electorala?

Inca o promisiune electorala?

0 127

Cel putin 20.000 de mame vor putea primi, din ianuarie 2009, indemnizatii mai mari pentru cresterea copilului, decat suma lunara de 600 de lei acordata in prezent, deoarece aveau inainte de nastere venituri mai mari decat salariul mediu pe economie, potrivit ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Mariana Campeanu.
Ministrul Muncii a precizat joi, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare va promova o hotarare de guvern pentru apobarea normelor de aplicare a Legii 257/2008 privind indemnizatia de crestere a copilului, care prevede o indemnizatie egala cu 85 la suta din veniturile lunare medii in ultimele 12 luni.
Cererile pentru noua modalitate de calcul a indemnizatiei vor putea fi depuse la agentiile de prestatii sociale imediat dupa publicarea normelor in Monitorul Oficial, cel mai tarziu la jumatatea lunii decembrie 2008, iar noile mamici pot depune cererile la primarii, a precizat secretarul de stat Theodora Bertzi.

Normele de aplicare prevad veniturile care vor fi luate in calcul – salarii, venituri din profesii liberale, venituri agricole, in timp ce alte venituri, precum dividendele nu sunt incluse.
Mamicile care primesc in prezent indemnizatia de 600 de lei pot opta, daca le avantajeaza, pentru noua formula, luandu-se in calcul veniturile din ultimele 12 luni inainte de nastere, iar la cele in situatia a “doua nasteri legate” se vor lua in calcul veniturile din ultimele 12 luni inainte de prima nastere a precizat Bertzi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.