Inca o pacaleala cu un fond de investitii

Inca o pacaleala cu un fond de investitii

0 241

S-au gasit din nou unii dornici sa isi inmulteasca banii cat mai repede si asa, de-a moaca, fara munca.
Astfel, sute de brasoveni au ramas fara niciun ban dupa ce si-au depus economiile intr-un fond de investitii care oferea dobanzi atractive, de circa 16%, ca asa se pot fraieri mai usor naivii care nu gandesc: ma, da’ de unde?
Administratorii fondului au investit sumele respective in imobiliare, dar afacerile nu au mers in actualele conditii economice, preturile scazand aproape la jumatate, asa ca toti banii au fost luati de apa sambetei, dupa cum informeazã Protv.
Administratorul judiciar al fondului spune ca ar exista si o explicaþie obiectiva, in sensul ca, odata lansat zvonul ca banii au fost blocati in imobiliare si nu mai exista fonduri pentru a fi rulate, oamenii au intrat in panica si s-au dus sa si-i retraga, de frica sa nu-i piarda pe toti. Reprezentantii fondului au pus insa lacatul pe usa in care se aflau birourile fondului si au disparut (inca) fara urma. Asa se face ca aproape cinci sute de oameni incearca in zadar, de mai bine de ºase luni, sa si recupereze banii depusi. Ei s-au adresat instantei in speranta ca mai au o sansa, daca societatea este declarata falimentara.
Atrasi de dobanda generoasa, sute de pensionari si-au depus economiile. Acuma vin in fiecare zi la usa, insa gasesc acelasi lacat tinand usa inchisa. Oamenii au umplut OJPC-ul de plangeri.
„Noi am amendat agentul economic, i-am dispus masura returnarii banilor”, a declarat, Mihai Mohaci, vicepresedinte la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.
Conducerea OJPC Brasov a sesizat BNR, cea care autorizeaza asemenea soiuri de fonduri de investitii sau CAR, spuneti-le cum doriti, si le-a recomandat pagubitilor sa actioneze in instanta asociatia care le-a luat banii. Intre-timp, administratorul judiciar al CAR-ului i-a instiintat pe oameni ca asociatia a intrat in insolventa din martie si ca urmeaza sa declare falimentul.
„Oamenii speram sa-si recupereze cat mai multi bani din vanzarea unor imobile pe care asociatia CAR le detine. Poate sa dureze mai mult de trei ani”, a precizat Aurel Centu, administrator judiciar.
Imobilele sunt estimate la un total de 11 miliarde de lei vechi, in conditiile in care cei peste 500 de pagubiti asteapt un total de 97 de miliarde.

Dar Politia, Parchetul, pe care ureche bleaga s-au culcat? In cazul de doi bani al lui Gigi Becali au stiut sa se autosesizeze etc. iar aicea nu pot sa o faca? Sau nu au voie si liber de la anumite interese?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.