Inca o minciuna a premierului Emil Boc

Inca o minciuna a premierului Emil Boc

0 147

Premierul nostru actual, Emil Boc, cel stiut ca nu face altceva decat sa transmita ordinele lui Traian Basescu spre Guvern si tara, a mai turnat o gogorita cand a afirmat ca personalul din zona Palatului Victoria si a Palatului Cotroceni, dar si a altor institutii de pe la varf, va fi redus si astfel vor fi facute o gramada de economii, spre binele tarii si al poporului.
In urma unui „inventar” facut de publicatia Capital rezulta ca, anul acesta, consilierii demnitarilor ne costa de patru ori mai mult decat in anul trecut, adica 2008.
Din inventarul facut de Capital reiese ca institutiile publice sunt pline pana la refuz de consilieri. Un studiu din decembrie 2005 al Institutului de Politici Publice indica un numãr de 133 de consilieri personali in primul cabinet condus de Calin Popescu-Tariceanu.
In schimb, in prezent, Guvernul Boc numara peste 175 de consilieri.
De exemplu, aparatul propriu de lucru al premierului cuprinde cabinetul cu cinci consilieri personali si corpul secretarilor de stat cu alti cinci. Aparatul premierului mai cuprinde cinci consilieri de stat, care, la randul lor, au consilieri personali, pe deasupra mai existand si registratura prim-ministrului, deservita de alti trei consilieri.
Si Administratia prezidentialã are un aparat birocratic stufos, care include opt consilieri prezidentiali si paisprezece de stat.
Deasemenea si ministerele pare ca au nevoie de gramezi de consilieri si sfetnici, cu toate ca rezultatele acestor institutii sunt negative sisemanand cu o bajbaiala dupa o moneda de 50 de bani in apa tulbure a Dunarii. Iata cateva exemple: 17 la Ministerul Comunicatiilor, 15 la Ministerul Sanatatii, 14 la Ministerul Agriculturii. tot ministere care dau din groapa-n groapa in activitatea lor.
Salariile consilierilor personali din cabinetul Boc sunt cuprinse intre 1.180 si 2.770 de lei pe luna, la care se mai adauga diferite sporuri.
In cazul ministerelor, salariile de baza ale consilierilor personali variazã intre 2.800 si 3.100 de lei pe luna, plus sporuri.
Dar cel mai bine platiti sunt consilierii din Administratia Prezidentiala. Potrivit declaratiilor de avere ale acestora, venitul mediu anual incasat in 2008 de un consilier de stat a fost de 46.000 de lei, iar cel al unui consilier personal de peste 53.000 de lei.
Iar schimbarile si reducerile promise de Emil Boc au fost doar rotarea respectivilor dintr-un birou in altul, lor adaugandu-li-se alti cativa nou-veniti, caci datoriile electorale trebuiesc platite. Totul desfasurandu-se insa sub acoperirea altor denumiri. Astfel iata minciuna. Quod erat demonstrandum!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.