Inca o lovitura data istoriei, Puterea respinge legea lustratiei!

Inca o lovitura data istoriei,
Puterea respinge legea lustratiei!

0 100

Regimul Basescu continua “curentul” Puterii din anii ’90 si arunca in sertarul istoriei tentativa de a pune la index, macar pentru o vreme, nomenclatura ceausista. S-au facut multe pentru ca aceasta lege, chiar si tardiv, sa nu devina functionala. Pana la urma, dupa aproape cinci ani s-a reusit.
Putini isi mai aduc aminte de punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara. O Proclamatie izvorata din spiritul anului ’89, inainte ca aceasta sa fie confiscata. Putini dintre noi au inteles atunci, ce inseamna sa fie scosi din scaunele puterii: nomenclaturistii, securistii, turnatorii, cu toata acea fauna interdependenta, naravita doar in rele si dedulcita la bunurile din cantinele PCR, din magazinele destinate, prin caile special deschise de catre Regimul Ceausescu pentru o camarila ce-l sustinea.
Senatorii au respins marti legea lustratiei, prin care ar fi fost limitat accesul persoanelor care au facut parte din structurile de putere ale regimului comunist la unele functii si demnitati publice, anunta Agerpres.
Senatorii au aprobat astfel, (cu 75 de voturi pentru, 3 voturi impotriva si 2 abtineri) Raportul de respingere a legii, intocmit de Comisia juridica din Senat, in urma reexaminarii legii (care a fost declarata neconstitutionala in integralitatea ei de Curtea Constitutionala a Romaniei -CCR, prin decizia din 7 iunie 2010).
In raportul Comisiei juridice a Senatului se precizeaza faptul ca, potrivit Constitutiei, „in cazurile de neconstitutionalitate care privesc legile, inainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia CCR”.
Intr-o prima faza, in anul 2006, Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a adoptat acest proiect de lege, cu amendamente iar Camera Deputatilor a facut acest lucru in anul 2010. In acelasi an, legea a fost trimisa spre promulgare.

Reamintim autorii initiativei, nu doar pentru ca unul din initiatori este “victima” inventiei numita CNSAS dar pare ca a fost si calau. Propunerea legislativa a fost asadar initiata de Mona Musca, Viorel Oancea, Eugen Nicolaescu si Adrian Cioroianu.
Cei care sustin si beneficiaza de “roadele” Regimului Basescu, cei care care controleaza deturnarea de fonduri, coruptia si frauda ridicata la politica guvernamentala, se pot dedulci in continuare, nu la bunatatile din cantinele PCR ci direct din bugetul national si chiar din fonduri europene. Deocamdata au castigat doar inca o batalie cu poporul roman !

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.