Inca o gaselnita scripcariana?

Inca o gaselnita scripcariana?

0 120

Se cunoaste schema care s-a dorit impusa cetatenilor brasoveni racordati inca la CET-ul falimentar si tinut in aceasta stare de onor primaria Brasov. Este vorba de vestitul contract individual, intre CET si fiecare cetatean in parte
De la o distanta de vreo doi metri am vazut si eu un asemenea contract. Nu m-am apropiat mai mult ca sa nu ma muste, caci sunt impotriva lui. Il socotesc un caine comunitar, prieten cu boschetarii. Si boschetarii insfaca tot ce lasa oamenii in fuga lor din fata cainelui comunitar cand hamaie la ei, pana si inghetata sau biscuitii scapati de copii.
Primarul George Scripcaru i-a ascultat cica pe presedintii asociatiilor de proprietari, care s-au plans ca acest contract este prea stufos, cu ale sale 12 pagini, este drept, frumos tiparite pe hartie scumpa, insa cu o droaie de paragrafe care nu-si au rostul si care lasa loc de interpretari si abuzuri din partea furnizorului, asa ca s-a hotarat sa simplifice aceasta conventie, ascunzand sub o forma mult mai subtila posibilitatile de abuzuri aducatoare de bani.
Scripcaru, in intelepciunea sa de proaspat scheian, a descoperit ca o serie intreaga de prevederi erau continute si in contractele cu asociatiile de proprietari. Astfel, scheianul nostru a hotarat sa simplifice conventiile , eliminand din ele anumite paragrafe. Insa fraierii care s-au speriat si au semnat aceste conventii raman cu aceeasi responsabilitate juridica pentru care au semnat, si acestia sunt 70% dintre napastuitii de catre CET.
Se stie ca aceste conventii se cheama ca simplifica recuperarea restantelor, direct de la debitori, CET-ul putand actiona asupra datornicului fara alte piedici.
Dar oamenii cum pot actiona asupra CET-ului, daca acesta le ramane dator, sub diferite forme, cand in contract, la „drepturi”, se spune doar ca ai voie sa te incalzesti la calorifer, in caz ca trece agent termic prin el.
Eu nu inteleg facatura asta primariala – am auzit ca, in Consiliul de Administratie al CET, zac tot figuri portocalii – cu aceste conventii. Eu stiu ca exista contractul cu asociatia de proprietari, acolo unde-mi platesc consumul, iar daca fac pe uitucul, asociatie ma da in judecata si-si recupereaza banii, conform legii. Dar semnand individual, li se pune astora pata, de pilda pe mine, ca nu-mi place Scripcaru, si gasesc motive sa ma arda. Si asa si cu altii.
Personal m-am hatarat sa nu semnez conventia, sa vedem ce o fi. Vreau sa evit astfel sa ispitesc CET-ul sa ma fure.
Sa vedem ce va zice OJPC, daca ma adresez in acest sens lor cu plangere!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.