Inca o demisie la Spitalul Judetean Brasov

Inca o demisie la Spitalul Judetean Brasov

0 148

Dr. Marius Neculoiu, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si-a dat, vineri dupa amiaza, demisia din functia administrativa pe care o detinea in unitatea sanitara. Si stim prea bine ca nu este primul caz in care un medic detinand o functie de conducere in cadrul acestui spital isi da demisia

Dr. Neculoiu si-a motivat decizia invocand incompatibilitatea cu noua conducere a spitalului. Medicul, care este lector la Facultatea de Medicina a Universitatii „Transilvania”, isi va continua activitatea ca medic urolog in Spitalul Judetean.
Dr. Neculoiu a explicat ca la baza deciziei sale de a demisiona din functia de director medical al unitatii sanitare a stat lipsa de comunicare dintre cele doua parti: noul manager interimar, ing. Ioan Munteanu, si el declara:”In primul rand dorinta managerului a fost sa-mi dau demisia, pentru ca el vrea sa isi faca o alta echipa. Cred ca apartenenta mea politica ii incurca. Aceasta a fost dorinta lor, iar eu nu sunt genul de om care sa ma cramponez pe o functie. Daca ei nu au vrut sa lucreze cu mine si mi-au cerut sa plec, eu am plecat. Al doilea motiv a fost lipsa totala de colaborare pe care am avut-o de cand a fost numit managerul in functie. El a luat niste decizii complet aleatorii prin spital si complet lipsite de profesionalism. Nu mi s-a cerut colaborarea, din contra, mi s-a cerut chiar sa plec. Ce rost mai avea sa raman in conditiile in care nu se voia aportul meu profesional in spital?”, a aratat dr. Marius Neculoiu.
Una dintre deciziile luate de noul manager, care l-au dezamagit pe Neculoiu, a fost demiterea dr.Catalin Misarca din functia de sef al Blocului Operator si numirea pe acest post, dupa cum a afirmat dr. Neculoiu, a dr. Dan Ovidiu Grigorescu. De asemenea, fostul director medical a afirmat ca, probabil, pe fosta sa functie va fi numit acelasi medic care a preluat sefia blocului operatoriu.
„Probabil ca, din cate am inteles, doctorul Grigorescu va fi si director medical in locul meu. Dorinta lor a fost sa plec eu, ca sa poata sa numeasca un alt doctor in locul meu si sa inceapa activitatea in spital. Eu am observat ca nu este nici un pic de bunavointa din partea lor in a ma consulta pentru unele decizii importante care s-au luat”, a adaugat dr. Neculoiu.

Ca raspuns la cele spuse de medicul demisionar si in stilul caracteristic pedelistilor, care neaga mintindu-te in fata si cu seninatate obraznica, managerul interimar al spitalului Judetean sustine, insa, ca el nu a avut niciun amestec in decizia pe care a luat-o dr. Marius Neculoiu.
„Nu a fost dorinta mea ca el sa plece. Eu am respectat decizia lui. Deocamdata nu pot sa va spun cine va fi numit pe postul de director medical. Nu m-am hotarat inca. Dupa cum am spus si la investirea mea pe postul de manager, vreau sa imi fac o echipa. Gestul pe care l-a facut dr. Neculoiu a fost unul de fair-play”, a punctat ing. Munteanu, managerul spitalului.
Probabil Spitalul Judetean din Brasov se va umple acuma de tehnocrati, care vor purta prin halate chei franceze, din cele tubulare sau fixe si tot ce este necesar intr-un service auto. Duceti-va numai la spital, si sa vedeti cum vi se vor demonta si schimba oase paradite, ficati in pioneze sau alte asemenea cuprinse de betesuguri. Iar daca veti fi cuminti si veti manca ciorba lor de portocala, poate veti scapa intregi si veti pleca pe picioare acasa.
Cat de perversa mai este si politica asta!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.