Incă o clarificare necesară – stresul nu este o afecțiune la nivel...

Incă o clarificare necesară – stresul nu este o afecțiune la nivel cerebral, ci la nivelul sistemului nervos!

0 219
Stresul este o afecțiune – Când ai fost în situații stresante, în trecut, te-ai întrebat vreodată de ce nu îi poți dicta minții să se relaxeze?
Se pare că stresul nu provine de la nivelul creierului, ci de la sistemul nervos. Ori de câte ori te confrunți cu un eveniment stresant și simți că nu ai control asupra situației, corpul se antrenează pentru a funcționa în sistemul nervos autonom, care este responsabil pentru controlul simțurilor automate, de a rămâne în viață, cum este respirația.
Acest aspect determină o luptă prin utilizarea de hormoni, cum ar fi adrenalina si cortizolul, care sunt eliberate din glandele suprarenale. Acești hormoni aduc energia necesară pentru a scăpa de situațiile înspăimântătoare.

Totuși, în modernism, ne confruntăm cu situații de care nu putem fugi pur și simplu…

Experții spun că așa se creează trauma, când organismul nu are un răspuns fizic la un eveniment stresant. Pentru depăși situațiile stresante, este util să procesezi acești hormoni și să scapi de stres prin eliberarea fizică a acestora, țipând, plângând, etc.

stresul este o afectiune a sistemului nervos

A fi într-o stare constantă de stres poate duce la apariția unui dezastru la nivelul corpului.

Stresul determină disocierea și eliberarea hormonilor. Prin înțelegerea faptului că stresul se află în afara capacității noastre de a controla mentalul, este posibil să fim mai conștienți și mai determinați să facem față acestor răspunsuri emoționale.

În loc să stai într-o stare de teamă și să crezi că ești o victimă, poți trece la o stare de înțelegere și de compasiune. Răspunsurile corpului la stres pot fi recalificate prin activități precum yoga, drumeții, exerciții fizice, respirație profundă, meditație conștientă, ascultarea muzicii și ieșirea în natură.

Stresul nu este ceva care poate fi controlat mental

Așa că lucrează la alte modalități de a-ți gestiona stresul și de a răspunde la acesta prin folosirea meditației, a muzicii, a exercițiului fizic și a interacțiunii umane pozitive.

Acest lucru îți va permite să ai o viață plină de compasiune, iubire și fericire, în timp ce te dezici de traumele anterioare.

Știai că sistemul nervos este atât de afectat de stres? Transmite acest articol prietenilor și celor dragi, pentru a-i ajuta să-și depășească stresul și traumele din trecut.

https://secretele.com/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.