Inca o antena pe Tampa

Inca o antena pe Tampa

0 308

Autoritatile locale s-au asociat cu o firma de telecomunicatii pentru a mai construi un astfel de stalp, pentru ca cel de la Panoramic a devenit neincapator pentru zecile de antene de televiziune si de telefonie mobila.
Se stie ca muntele Tampa este declarat rezervatie naturala, insa necesitatile au dus la luarea deciziei de a se mai monta inca un stalp care sa permita un trafic in conditii optime al undelor herziene si care or mai fi pe acolo.
In plus, prin construirea acestui al doilea stalp, se ofera inca o posibilitate de refugiu turistilor fugariti de ursi.
In sensul construirii acestui al doilea stalp de telecomunicatii, purtatoarea de cuvant a Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, Cristina Talmacean, a declarat ca aceastaconstructie nu afecteaza cu nimic aria protejata. Ea a mai spus:
„Acordul de mediu a fost obtinut inca din luna iulie a anului trecut. A fost efectuat si un studiu de impact, in urma caruia a rezultat ca ridicarea acelui stalp nu are nici un efect negativ asupra rezervatiei. In acelasi timp, pentru ca muntele Tampa este arie protejata, a fost nevoie si de acordul Academiei Romane, institutie care nu a avut nici o obiectie, astfel ca, din punct de vedere al documentatiei, constructorul a respectat toate procedurile.”
Nu este rau cane modernizam. Ramane de vazut cat o sa stice constructorii din aria protejata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.