Încă doi ,,stranieri”în lotul ,,lupilor”: un danez și un canadian, ultimul, o...

Încă doi ,,stranieri”în lotul ,,lupilor”: un danez și un canadian, ultimul, o revenire spectaculoasă!

0 222

Echipa de hochei Corona Brașov a mai transferat doi jucători de peste hotare, un atacant și un fundaș.

Primul danez din Erste Liga…

Un nume nou în lotul ,,lupilor” este danezul Henrik Nielsen. Este un jucător tânăr, în vârstă de 23 de ani, atacant, care a evoluat până acum doar la echipe din Danemarca, fiind și component al naționalelor U 17 și U 20, ale acestei țări. Are un gabarit impresionant, 189 cm și 95 kg, fiind un jucător puternic. În ultimul sezon, a evoluat în echipa Odense Bulldogs, din prima ligă daneză, cu care a participat în Continental Cup.
Henrik Nielsen este asemenea tuturor jucătorilor scandinavi, un sportiv rapid pe gheață, are o statură impozantă, este un jucător de dreapta și va juca un rol important în echipa noastră, tocmai datorită faptului că este polivalent. Din câte știu eu, este primul jucător danez care semnează în Erste Liga și mă bucur că a făcut-o pentru a intra în echipa noastră” a declarat Greg Lindqvist, antrenorul „lupilor”.

O revenire spectaculoasă : energicul Clarke!

Sezonul 2018-2019 îl readuce în echipă pe fundașul canadian Garrett Clarke. Acesta vine la Corona cu rolul de a întări defensiva echipei, așa cum a făcut-o și în urmă cu două sezoane. În vârstă de 26 de ani, Clarke este un fundaş masiv (183 cm şi 90 de kg), însă foarte abil, care ştie să şi marcheze. A evoluat ultima dată la echipa americană INDI FUEL, în ECHL. Fundaşul canadian are experienţă şi în Liga Mol/Erste Liga, pentru că în sezoanele trecute a evoluat atât alături de echipa maghiară DVTK Jegesmedvék, cât și de Corona Brașov.
Garrett Clarke a revenit la Brașov după un sezon în care a activat în ECHL. Am purtat discuții îndelungi cu Greg Lindqvist, legate de el și am pus în balanță plusurile și minusurile lui ca jucător. În momentul în care am gândit echipa acestui sezon, lucru pe care l-am făcut și în urma analizării evoluției echipei în sezonul trecut, în care consider că am avut cea mai soft echipă, am convenit ca fundașii care vor face parte din echipa acestui sezon, să fie bine cladiți fizic și sa poată juca la corp. Astfel, Clarke a intrat în calculele noastre și, în final, am semnat cu el un contract pe un sezon. Acesta are menționate în contract câteva clauze care îl vor face să-și limiteze unele din ieșirile necontrolate, ce nu ar fi în folosul echipei. În altă ordine de idei, Garrett Clarke este un jucător foarte bun, cu experiență și care, sunt convins, că va face o figură frumoasă la Brașov. Sunt convins că va fi unul dintre jucătorii preferați al publicului brașovean iubitor de hochei ”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.