Inca 9 hectare din terenul aeroportului au trecut in administrare CJ

Inca 9 hectare din terenul aeroportului au trecut in administrare CJ

1 664

S-a mai facut un pas pentru clarificarea documentelor legate de transferul terenului destinat aeroportului de la Ghimbav. Consilierii judeteni au aprobat trecerea a inca 9 hectare din domeniul privat al judetului Brasov in domeniul public al judetului si administrarea consiliului judetean

S-a mai facut un pas pentru clarificarea documentelor legate de transferul terenului destinat aeroportului de la Ghimbav. Consilierii judeteni au aprobat trecerea a inca 9 hectare din domeniul privat al judetului Brasov in domeniul public al judetului si administrarea consiliului judetean.
Cele peste 90.000 de mp au fost declarate de interes public pentru finalizarea obiectivului de investitii Aeroportul International Brasov- Ghimbav.
In urma verificarilor efectuate impreuna cu reprezentantii OCPI s-a constatat ca suprafata de 9 hectare apartinea domeniului privat printr-o hotarare din 2009, asa ca alesii judeteni au votat si pentru clarificarea situatiei cadastrale a celor 90.878 mp. aeroport
Conducerea forului judetean spera ca in martie documentele necesare transferului vor fi finalizate iar noul Puz va fi rectificat corespunzator. In acest sens o echipa a consiliului judetean lucreaza indeaproape cu oficialii de la Ministerul Dezvoltarii pentru a finaliza toate documentatiile.
Telenovela suprafetelor de teren necesare pentru realizarea aeroportului ii nemultumeste pe unii consilieri judeteni.
Consilierul judetean PSD Mihai Popa a constatat ca in ultimii doi ani si jumatate nu s-a facut absolut nici un pas in directia finalizarii acestei investitii iar singurul factor pozitiv este ca in ultima perioada Primaria Brasov s-a implicat mult mai activ in proiect.
Problemele legate de numerele cadastrale pentru terenurile pe care se construieste aeroportul de la Ghimbav au fost identificate abia dupa ce presedintele Klaus Johannis a semnat decretul de transfer al aeroportului in noiembrie anul trecut. Abia atunci in decembrie cand autoritatile judetene s-au intalnit cu reprezentantii Institutului Cartofului, cu cei de la Prefectura si cu expertii de la Cadastru au vazut ca datele topografice nu mai corespund.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.