Inauguraee la Universitatea Transilvania – Centru Universitar de ReuÅŸită Universitară ÅŸi Lectorat...

Inauguraee la Universitatea Transilvania – Centru Universitar de ReuÅŸită Universitară ÅŸi Lectorat Francez,

0 344
Ambasadorul FranÅ£ei în România, Philippe Gustin, ÅŸi conducerea Universităţii Transilvania au inaugurat luni Centrul Universitar de ReuÅŸită Universitară ÅŸi Lectoratul Francez.
Centrul Universitar de ReuÅŸită Universitară este un proiect promovat de AgenÅ£ia Universitară a Francofoniei (AUF) cu sediul la Montreal în Canada, respectiv pe zona centrală ÅŸi de est al Europei, cu sediul la BucureÅŸti. Vor fi 25 de astfel de centre în toată Europa din care unul la BraÅŸov, în România. Dotarea Centrului de ReuÅŸită Universitară s-a făcut atât cu fonduri de la AgenÅ£ia Universitară a Francofoniei, cât ÅŸi a Universităţii Transilvania fiind un proiect bilateral, a precizat Lupulescu NouraÅŸ Barbu, coordonatorul Centrului. Fiecare astfel de centru este constituit dintr-o reÅ£ea de calculatoare conectate la internet, un server, sistem de videoconferinÅ£e ÅŸi videoproiector inteligent care poate proiecta pe orice suport. În principal Centrul de ReuÅŸită Universitară va fi accesat de studenÅ£ii francofoni ai Universităţii Transilvania care prin intermediul sistemului de video conferinÅ£e vor lua legătura cu colegi din cele 25 de centre din Europa ÅŸi vor Å£ine prelegeri, videoconferinÅ£e ÅŸi alte activităţi. Centrul are acces la serverul AgenÅ£iei Universitare a Francofoniei ÅŸi cu cel de la Grenoble unde studenÅ£ii vor putea accesa informaÅ£ie ÅŸtiinÅ£ifică de ultimă oră. De asemenea, în cadrul Centrului de ReuÅŸită Universitară ÅŸi a Lectoratului Francez se vor organiza cursuri de perfecÅ£ionare pentru cadrele didactice pe zona francofonă cu profesorii de limba franceză, cu ceilalÅ£i profesori care au tangenţă cu francofonia, fiind organizate tot felul de alte manifestări. "Universitatea Transilvania este conectată la o reÅ£ea de peste 20 de universităţi cu care colaborează, între care cele din ChiÅŸinău, Tirana-Albania, Sofia-Bulgaria, Polonia, Cehia, FranÅ£a, Belgia, reÅ£ea prin care studenÅ£ii noÅŸtri de la inginerie care doresc o diplomă europeană fac primii doi ani aici la Universitatea Transilvania, apoi un an în FranÅ£a, se întorc în România pentru ultimul an când îÅŸi iau ÅŸi diploma apoi merg din nou în FranÅ£a pentru a lua diploma de inginer francez. Este o mare realizare pentru ei", a spus Lupulescu. Ambasadorul FranÅ£ei în România a mulÅ£umit pentru colaborarea foarte bună cu Universitatea Transilvania ÅŸi totodată disponibilitatea pentru noi proiecte.
"Inaugurarea Centrului de ReuÅŸită Universitară ÅŸi a Lectoratului Francez susÅ£inute de AgenÅ£ia Universitară a Francofoniei demonstrează diversitatea raporturilor care pot fi întreÅ£inute între FranÅ£a ÅŸi România. Ambasada FranÅ£ei are dorinÅ£a de a colabora cu universităţile din România cu scopul de a perpetua acÅ£iunile noastre care sunt fructuoase. Pentru mine este fundamental să continuăm colaborarea ÅŸi să realizăm noi proiecte comune în folosul studenÅ£ilor din cele două ţări", a mai spus ambasadorul FranÅ£ei, Philippe Gustin. Rectorul Universităţii Transilvania, prof.dr.ing. Ion Vasile Abrudan, a mulÅ£umit ambasadorului pentru realizarea centrului precizând că Universitatea Transilvania este deschisă unor noi proiecte pentru o pregătire cât mai temeinică a viitorilor studenÅ£i ÅŸi absolvenÅ£i ai universităţii braÅŸovene.
 
Sursa: AGERPRES
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.