In turul III, Mircea ne spune cati securisti mai sunt

In turul III, Mircea ne spune cati securisti mai sunt

0 50

Nici strategii portocalii nu stiu inca ce exprimare sa foloseasca pentru a proclama victoria liderului lor de dupa renumararea voturilor nule din al doilea tur de scrutin. Recunoasteti ca „Traian Basescu a castigat la nulitati” nu e una prea fericita. Asta daca intr-adevar, pana la orele 15, cand au termenul sa se pronunte, judecatorii BEC vor constata ceea ce se profileaza a fi izbanda pedeleilor chiar si dupa ce au reluat socotirea buletinelor celor peste 138.000 de buletine anulate. Dintre care cateva mii din greseala sau din exces de zel de partid, nu s-a stabilit inca.
Printre formularile care concureaza cu succes la categoria castigatoare este, mai ales, cea care i-a scapat junelui Victor Ponta in amaraciunea care a urmat euforiei premature din seara de 6 decembrie. In timp ce colegii lui au strigat frauda, hotie si matrapazlac, Ponta remarca despre mecanismele de numarare ale pedeleilor, cu o intelepciune potrivita mai degraba unui activist versat precum, sa zicem, Octav Cozmanca, faptul ca „au furat mai mult decat ale noastre”. Televiziunile n-au decat sa dea filmul putin inapoi si vor descoperi pe fata lui Ponta efortul rostirii unui mare adevar de campanie.
Intre timp, Geoana ii anunta pe gazetari in interviuri ca va castiga „zdrobitor” turul al III-lea, mizand pe faptul ca partidul, ramas cu resurse de furaciune nefolosite, ii va organiza unul numai pentru el, pentru ca Mircea sa-si repereze onoarea macar in fata nevesti-sii. Care a ratat la mustata statutul de Prima Doamna, desi Mircea al ei o anuntase suav si amoros de pe treptele partidului ca au castigat si o pupase in avans.
Desi cred, totusi, ca ii va dedica turul III mai degraba soacra-sii, pe care a luat-o, de asemenea, partasa la bucuria dulce-amara ca o sampanie rasuflata a victoriei, se pare ca meciul greu il va da cu partidul. Care va vrea sa stie de ce dracu n-a urmat Mircea scenariul scris de strategii americani, platiti cu bani grei din vistieria partidului. Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul sau o spicuire din replicile pregatite in avans de consilierii din State, care stiau, se pare, ca Traian ii va adresa lui Mircea celebra – de-acum – intrebare: „Ti-a placut azi-noapte la Vantu?”. La care Mircea ar fi trebuit sa paraseasca curajos pupitrul, sa-i puna o mana pe umar lui Basescu si sa-i replice cu sarcasm interogativ: „Tot securist ai ramas, Traiane?”
O replica buna, sa recunoastem, care l-ar fi pus poate in dificultate pe presedintele de-atunci si – pare-se – si de-acum. Strategii americani ar trebui, totusi, sa rasufle usurati ca elevul pe care l-au scolit nu le-a urmat intocmai sfatul. Pentru ca Traian ar fi putut sa-i intoarca obraznic si provocator intrebarea, cum a mai facut-o in seara confruntarii, chestionandu-l scurt: „Da’ tu stii cati securisti sunt, mai Mirceo?”.
La care Mircea s-ar fi aruncat sa replice, prost(anac)este cum a mai facut-o cand se oripila cati baieti cu ochi albastri sunt prin peisaj: „Nici noi nu mai stim cati suntem!”.
Poate vine mai pregatit in turul III si aflam si noi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.